Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A magyar nemzet története I-X. kötet

A magyar nemzet története I-X. kötet - Régikönyvek
A magyar nemzet története I-X. kötet - Régikönyvek A magyar nemzet története I-X. kötet - Régikönyvek A magyar nemzet története I-X. kötet - Régikönyvek A magyar nemzet története I-X. kötet - Régikönyvek A magyar nemzet története I-X. kötet - Régikönyvek

A köteteket 1895-ben kezdték el kiadni, az utolsó, X. sorszámú kötet 1898-ban látott napvilágot. Írták: Acsády Ignác, Angyal Dávid, Ballagi Géza, Beksics Gusztáv, Fraknói Vilmos, Marczali Henrik... [és mások, a kor legkiválóbb tudósai]. Rendkívül gazdag illusztrációs anyaggal, színes táblákkal, kihajtható fakszimilékkel, szövegközti és önálló képekkel. Kollacionált, hiánytalan. A millennium alkalmából elkészült mű a magyar történeti összefoglalás máig legnagyobb szabású kiadványa, alapműve lett. A tíz kötet mintegy 6980 lapot, 326 táblát (ebből sok kétoldalas ill. színes), 83 hasonmást, és 8 kihajtható térképet tartalmaz. Impozáns kiállítása és becses tartalma okán, méltán bármely könyvtár dísze lehet. Kiadói, aranyozott, festett, dombornyomott félbőr kötésben, márványozott lapélekkel.

A kötetek gerinceinek szélei kopottasak, a VI. köteté sérült, enyhén szakadozott. A III. kötet 454-455 és 510-511 oldalai elszíneződtek, de a szöveg továbbra is olvasható maradt. Minden kötet minden melléklete hiánytalanul megtalálható!
Állapot:
Kiadó:
Athenaeum Irodalmi és Nyomdai R. Társulat
Kiadás éve:
1898
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Részvénytársulat
Kötés típusa:
aranyozott félbőr
Terjedelem:
687+706+667+694+680+600+715+625+724+865
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.50cm, Magasság: 26.00cm