Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Dedikált Jászai Mari fénykép

Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek
Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek Dedikált Jászai Mari fénykép - Régikönyvek

Jászai Mari, a Nemzeti Színház nagyasszonya és az egyik legnagyobb magyar tragika által, Wein Dezső számára dedikált fénykép 1904-ből. Mint ahogyan a fényképen olvasható felirat is utal rá, Wein Dezső orvos kezelte a művésznő fogait, aki egyébként doktori szakmája mellett tornász olimpikon is volt, aki sokat tett a hazai sísport megteremtéséért. A fényképet a királyi és császári fényképész, Strelisky Lipót készítette, ki a hazai fényképészet úttörőjének számít, az elsők között készített chromotípiát.

A fénykép kopottas, jobb alsó sarka sérült, a hátsó oldala enyhén foltos
Állapot:
Közepes
Kiadó:
Strelisky cs. és kir. és József föh.Ö.cs. és k.fensége udvari fényképésze
Kiadás éve:
1904
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típusa:
ragasztott papírkötés, papírtokban
Terjedelem:
1
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.00cm