Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Henriás az az Negyedik Henrik Frantzia királynak Életének némelly része, melly Frantzia Versekbõl ugyan annyi számú ’s lábú Versekbe foglaltatott Pétzeli Jó’sef által.

Henriás - Régikönyvek
Henriás - Régikönyvek Henriás - Régikönyvek Henriás - Régikönyvek

Második ízben, némelly változtatásokkal ’s jobbításokkal ki-nyomtattatott. Gyõrben, 1792, Streibig. [32], 309 l. Voltaire IV. Henrikről szóló eposza nemcsak Franciaországban vált a XVIII. század egyik legnagyobb könyvsikerévé: Péczeli József fordításának megjelenése a magyar irodalomnak is fontos eseménye volt. A kortársak lelkesen méltatták „igaz és szépen folyó magyarságá”-t, amely tömören és ugyanakkor természetes, szép stílusban tudta visszaadni a francia költemény sorait.

Könyvkötővel újrakötött, festett gerincű félpergamen-kötésben, kartontokban. Korához képest kiváló állapotban! Lapjai tiszták, hiány- és foltmentesek!
Állapot:
Kiváló
Fordítók:
Pétzeli József
Kiadás éve:
1792
Kiadás helye:
Győr
Nyomda:
Streibig József
Kötés típusa:
félpergamen
Terjedelem:
309
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 20.00cm