Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve)

Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek
Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek Tudományos gyűjtemény 1825 V.-VIII. kötet (egybekötve) - Régikönyvek

A Tudományos Gyűjtemény az első magyar jelentős, tartós életű (1817 és 1841 között működő), tudományos, enciklopédikus jellegű havi folyóirat. Különféle tudományágakból egyaránt közölt természet- és társadalomtudományi cikkeket és tanulmányokat, melynek hasábjain jelentek meg az első néprajzi tárgyú dolgozatok is. Mindemellett számos vitacikket közöltek benne, továbbá remek írói, kritikai kezdeményezések születtek. Mindegyik kötetben a kor legismertebb szerzőinek színvonalas néprajzi, történelmi, geográfiai, csillagászati, matematikai stb. írásai és útirajzai találhatóak. Könyvkötővel egybekötött, félbőr kötésű példány, márványozott lapélekkel.

A táblák sarkai sérültek, lapjai enyhén hullámosak és halványan foltosak, de ezek egyik sem befolyásolja a mű olvashatóságát.. Az V. kötet 8 és 15. oldala között színes ceruzás aláhúzások találhatóak, a VI. kötet utolsó lapján kisebb szakadás található.
Állapot:
Közepes
Kiadó:
Petrózai Trattner Mátyás betűjivel és költségével
Kiadás éve:
1825
Kiadás helye:
Pest
Nyomda:
Petrózai Trattner Mátyás betűjivel és költségével
Kötés típusa:
félbőr
Terjedelem:
128+128+132+128
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm