Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

The Biblical Message of Marc Chagall

The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek
The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek The Biblical Message of Marc Chagall - Régikönyvek

The Biblical Message of Marc Chagall. New York, 1973. Tudor Publishing Company. Első kiadás. 199 p. (17 olajfestmény képe, 38 gouaches.) Az orosz-zsidó származású Chagall-t mindig is lenyűgözték a bibliai történetek és karakterek, erősen foglalkoztatta a nem látható valóság ábrázolásának lehetősége. A kabbalisták precíz misztikájához hasonlóan, a kötetben található litográfiáin keresztül, vizuális szinten kortársi viszonyt létesít a Tóra híres alakjaival és eseményeivel, megragadja érzelmi, pszichológiai, élettörténeti, filozófiai lényegüket, Isten és ember furcsa találkozásait. 1931-es szentföldi utazása új színt vitt művészi kreativitásába, de mindvégig érezhető a vityebszki gyermekkor inspirációja is. Bibliai tárgyú első sorozatán 1931 és 1939 között dolgozott, az úgynevezett második sorozaton pedig 1952-től 1956-ig. Meseszerűen fantáziadús kompozícióiban, élénk színvilágában, a drámai árnyékolásokban a rendkívüli nagyság, életöröm és hétköznapiság egyszerre van jelen. "A Bibliát a művészet legfontosabb forrásának tartom, mint a természet visszhangját, és ezt a titkot próbálom közvetíteni." Egészvászon kötésben, illusztrált kiadói borítóban. Folio.

A védőborító kissé kopottas, szélei enyhén rojtosak.
Állapot:
Illusztrátorok:
Marc Chagall
Kiadó:
Tudor Publishing Company
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
New York
ISBN:
081480568X
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
199
Nyelv:
angol
Méret:
Szélesség: 25.00cm, Magasság: 32.50cm