Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve]

Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek
Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... I-II. [egybekötve] - Régikönyvek

Fumée, Martin: Histoire generalle des Troubles de Hongrie et Transilvanie... Tome I-II [egybekötve]. Paris, 1608. Robert Foüet. [12] + 301 + [29]; [20] + 1054 + [48] p. Kötetünkből a rézmetszet-táblák hiányoznak! Az első kötet Fumée 1594-ben megjelent művének újabb kiadása (Apponyi 542). A kötet részletesen bemutatja Magyarországot és Erdélyt, ezután rátér a török háborúk előzményeire és okaira, majd azok eseményeit tárgyalja a mohácsi vésztől egészen I. Miksa 1576-os haláláig. A szerző a nyugati kereszténység számára intő például állítja a magyarok sorsát, akiket – kétségtelenül bennük lévő ragyogó tehetségük ellenére – belső viszálykodásukért a törökök képében Isten súlyos csapással büntetett. A munka 1600-ban Londonban angolul is megjelent (Apponyi 655.). A második kötet (Histoire universelle des Guerres du turc, Depuis...) Nicolas de Montreu(l)x munkája és Fumée könyvének folytatását képezi, a tizenötéves háború eseményeit, különösen a Merceour herceg által vezetett hadjáratokat írja le igen részletesen egészen 1606-ig. Bordázott gerincű aranyozott bőrkötésben.

Bőrkötése kicsit kopottas. Korához képest gyönyörű, megkímélt állapotban. Példányunkból a rézmetszetek hiányoznak!
Állapot:
Kiadó:
Robert Foüet
Kiadás éve:
1608
Kiadás helye:
Paris
Kötés típusa:
egészbőr
Terjedelem:
301 + 1054
Nyelv:
francia
Méret:
Szélesség: 18.00cm, Magasság: 25.50cm