Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. Két magyar tiszt viszontagságai.

Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek
Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. - Régikönyvek

Bokor Ervin. Menekülés a szibériai fogságból Japánon és Anglián keresztül. Két magyar tiszt viszontagságai. Budapest, 1919. Franklin-Társulat Magyar Irod. Intézet és Könyvnyomda. (ny.) 520 p. Egyetlen kiadás. Bokor Ervin tartalékos főhadnagy 1914 telén esett orosz fogságba, s ekkor kezdődött el másfél évnyi Odüsszeiája, melynek első állomása a Kelet-Szibériában található krasznojarszki és a nizsne-udinszki hadifogolytábor. Itt a hadifogolytisztek szokványos hétköznapjai szerint élt, ám hamar megfogalmazódott benne a vágy a hazatérésre, a szökésre. Barátjával, Ballay Józseffel komolyan készülődtek a reménytelennek tűnő vállalkozásra. Menekülési útvonaluk nem mindennapi: Mandzsúrián, Kínán, Japánon, Hawaii-n, az Egyesült Állomokon keresztül érkeztek haza. Példányunk A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára számára tervezett borító egy „Modern utazók, felfedezők könyvtára” alternatív feliratú borítójába kötve. A dolog érdekessége, hogy a MUFK alsorozat kiadása csak 1924-ben indult, példányunk megelőzi az alsorozatot. (Modern utazók, felfedezők könyvtára.) Díszesen aranyozott-festett, kopott kiadói egészvászon kötésben.

Címlapon halvány tulajdonosi bélyegzés. Gerince deformált. A táblák és a gerinc kopottak.
Állapot:
Közepes
Sorozatcím:
Modern Utazók, Felfedezők Könyvtára
Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás éve:
1919
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Társulat nyomdája
Kötés típusa:
festett, aranyozott kiadói egészvászon kötés
Terjedelem:
520
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm