Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve)

Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek
Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek Az emberi mívelődés története I-III. (egybekötve) - Régikönyvek

Szathmáry Károly, P. Az emberi mívelődés története. 2. jav. bőv. dolgozat. 1-3. kötet. [Egybekötve.] 1.: Bevezetés.- Ős-kor.- Ó-kor. 2.: Közép-kor. 3.: Uj-kor. Budapest, 1881-1882, Tettey. (Klinkhardt ny. Lipcse.) XXVII + [1] + 409 + [1] + XXII + [2] + 275 + [1] + XXXII + 319 + [1] p. A három kötetben 498 szövegközti “fametszetű ábrával és ékítménnyel”. Részlet: 'E könyv létrejöttére két körülmény bírt elhatározó befolyással: egyik, hogy az 1878-ban megjelent hasonló irányzatú és czímű munkám első kiadása, megjelenése után pár hét alatt utolsó példányig elfogyott, - mi egy ily irányú és tartalmú munka szükségét jelzé; másik t. kiadóimnak áldozatkészsége, kik igéretet - s mint látszik beváltott igéretet - tettek arra, hogy e mű kellő illustrátiójára és kiállítására mindent el fognak követni. Ez reményt nyújtott a műnek nemcsak díszes, hanem a szemléltetés által minden tekintetben hasznos és érdekes előállíthatására. Végül kedvező alkalmul szolgált az újabb kiadás arra, hogy kettős alakban vezetett s különböző fejlési fokozatú ifjúság számára írott tankönyvemet, a nagy olvasó közönség részére egyöntetűen dolgozom át; s az itt-ott fölfedezett hiányokat kipótolva, lehetőleg jó és élvezetes olvasmányt nyújtsak. Föladatommal már korábbi művem írásakor tisztában voltam. Rendszeres és részletekbe menő tudományos művel nem léphettem elő, mert azt sem a munka kiszabott terjedelme, sem hazai ifjuságunknak ez irányban kevésbbé kifejlett előképessége meg nem birták volna. Arra törekedtem tehát, hogy azon korlátok mellett is, melyeknek első művem megírásakor engednem kellett, egy tüzetesebb egyetemes míveltség-történelem kedvvel tanulmányozására előészítő s legalább a rendelkezésre álló anyag legfontosabb tárgyait felölelő, felfogás és irány tekintetében ha nem is mindenben és minden áron eredeti, de legalább határozott és jó irányú munkát adjak az olvasó kezébe.' Korabeli félbőr kötésben.

A gerincen kisebb sérülés. Sarkai enyhén kopottak. A tábla-belsőn lekapart ex-libris nyomda.
Állapot:
Kiadó:
Tettey Nándor és Társa
Kiadás éve:
1881
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2.
Nyomda:
Klinkhardt Gyula
Kötés típusa:
aranyozott félbőr
Terjedelem:
409+275+319
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 25.00cm