Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Jó vadászatot!

Jó vadászatot! - Régikönyvek
Jó vadászatot! - Régikönyvek Jó vadászatot! - Régikönyvek Jó vadászatot! - Régikönyvek Jó vadászatot! - Régikönyvek Jó vadászatot! - Régikönyvek Jó vadászatot! - Régikönyvek Jó vadászatot! - Régikönyvek Jó vadászatot! - Régikönyvek

Ilosvay Ferenc. Jó vadászatot! Ilosvay Gusztáv 24 eredeti felvételével. Budapest, (1943). Vajna és Bokor (Betnár Béla „Grafika” ny., Nagyvárad). 260 p. + 12 t. (kétoldalas).  Első kiadás. Ilosvay Ferenc (1914-1990) író, újságíró, lapszerkesztő volt, nyírségi földbirtokos családból származott. Publicistaként A reggel és a Pester Lloyd című folyóiratoknál dolgozott. Diplomáját mezőgazdasági és állatorvosi karon szerezte, így néhány évig állatélettani és erdészeti kutatóintézetben is tevékenykedett. 1944 őszén háborúellenes magatartása miatt a Gestapo letartóztatta és Dachau majd Buchenwald koncentrációs táboraiban raboskodott. A háború után a Szabad Szó munkatársa lett, majd az Erdőgazdasági Kutatóintézetben dolgozott, de klerikális és szovjetellenes vádak miatt a kommunista munkatáborokkal is volt alkalma megismerkedni. 1953-ban kiszabadult, és a gemenci vadrezervátum vezetője lett. 1956-ban Pesten részt vett a forradalomban, harcolt a Széna téren, s közben szerkesztője lett a Hétfői Hírlapnak, ezért 1957 elején nyugatra menekült. 1959-től egészen haláláig a Münchenben megjelenő Nemzetőr állandó munkatársa volt, s ezekben az évtizedekben bontakozott ki igazán szépirodalmi munkássága. 1967-ben megnősült, feleségével felváltva Bécsben és Stájerorsztágban éltek. Közben sokat utaztak, vadászszenvedélyét követve többször megfordultak Kenyában, az afrikai szavannák csodálatos paradicsomában is. Jó vadászatot! című művét még 1943-ban írta Nagykállón. A könyv hűen ábrázolja a szabolcsi vadászparadicsomot, melyet személyes élményei tesznek még színesebbé. A szabolcsi homok uralta vadászmezők nagyszerűségét rendkívül olvasmányosan tárja az olvasók elé, miközben nyulat, rucát, foglyot, fürjet, vadgalambot, rókát, fácánt, ludat, sőt fülesbaglyot is puskavégre kap. Írásai Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán és Fekete István műveivel mutatják a legtöbb rokonságot. BOEH VIII. 4759. Vuray 361. Feliratozott kiadói félvászon kötésben, az első kötéstáblán aranyozott vadászati motívummal, illusztrált kiadói védőborítóban (Gábor Pál t.).

Védőborítója kicsit kopottas.
Állapot:
Kiadó:
Dr. Vajna és Bokor
Kiadás éve:
1943
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1.
Nyomda:
Betnár Béla Grafika nyomda
Kötés típusa:
félvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
260
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.46kg