Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Pestmegye és tájéka viránya.

Pestmegye és tájéka viránya. - Régikönyvek
Pestmegye és tájéka viránya. - Régikönyvek Pestmegye és tájéka viránya. - Régikönyvek Pestmegye és tájéka viránya. - Régikönyvek Pestmegye és tájéka viránya. - Régikönyvek Pestmegye és tájéka viránya. - Régikönyvek Pestmegye és tájéka viránya. - Régikönyvek

Gönczy Pál. Pestmegye és tájéka viránya. Vezérfonal az e megyében vadon termő növények könnyű és biztos meghatározására. A tanuló ifjuság és a füvészet kedvelők számára. Pest, 1864. Ráth Mór (Kertész József ny.) CXXXIII + [1] + 370 + [2] p. Gönczy Pál (Hajdúszoboszló, 1817. december 26. – Karácsond, 1892. január 10.) magyar pedagógus, a magyar népoktatásügy kiemelkedő képviselője, az MTA tagja. „Szenvedélyes s nem utolsó szakműveltségű gazda és kertész volt, ki botanikai tárgyú műveket írt. Karácsondon igen szép kertet létesített, e mellett üzleti dolgokkal is foglalkozva, házakat építtetett, vállalatokba bocsátkozott (…) az egyházi élet terén is (erős kálvinista volt mindvégig) nagyon sokat buzgólkodott”. A Magyar Földrajzi Társaság egyik alapító tagja, rövid ideig a Füvészkert igazgatója, ahol ezernél több facsemete ültetésével járult hozzá a kert újjászületéséhez. Kissé kopottas félbőr kötésben.

Kopottas félbőr kötésben. Állományi bélyegzésekkel és bejegyzésekkel.
Állapot:
Kiadó:
Ráth Mór
Kiadás éve:
1864
Kiadás helye:
Pest
Nyomda:
Kertész József
Kötés típusa:
korabeli félbőr kötésben
Terjedelem:
370
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.50cm, Magasság: 18.00cm