Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

101 sütési tipp Hasznos praktikák, kipróbált receptek a piskótától a kelt tésztán át a tortadíszítésig

101 sütési tipp - Kajári Zsófia - Régikönyvek
101 sütési tipp - Régikönyvek 101 sütési tipp - Régikönyvek 101 sütési tipp - Régikönyvek 101 sütési tipp - Régikönyvek 101 sütési tipp - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Central Médiacsoport Zrt.
Kiadás éve:
2015
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789633411483
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
69
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 17.50cm
Kategória:
ALAPOK, MIELŐTT SÜTNI KEZDÜNK

A recept átolvasása 8
Hozzávalók kimérése 9
A tojás szétválasztása 9
Vaj/margarin hőmérséklete 10
Sütőpor vagy szódabikarbóna? 11
Vaníliarúd, -kivonat, vaníliás cukor 11
Házi vaníliakivonat és vaníliás cukor 12
Kihabosítás tojással, vajjal, mascarponéval 13
Gyúrás 13
Dagasztás: mikor jó a tészta? 13
Vízgőz/vízfürdő felett 14
Csokoládé olvasztása 14
Sütőforma vajazása, lisztezése 14
A fényes sütemény titka 15
Fontos a sütő előmelegítése 15
Ismerjük meg a sütőnket! 16
Mire jó a tűpróba? 16
Mit jelent, hogy remegősre sütjük? 16

HASZNOS TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

Érdemes átszitálni a lisztet 17
Sót tenni a süteménybe? 18
Teszteljük a tojás frissességét! 18
Tojásfehérje kemény habbá verése 19
Maradék tojásfehérje hűtése/fagyasztása 19
A tojásfehérje legjobb felhasználása: pavlova 20
Tojásfehérjés desszert haladóknak: macaron 21


Tanácsok macaronsütéshez 22
A kemény tejszínhab titka 22
Mazsola beáztatása 23
Citrushéjak reszelése 23
Avasodás ellen: a dió lefagyasztása 23
Étkezési keményítő használata 24
Igy nem áztatja el a gyümölcs a tésztát 24
Mire» a hőkiegyenlítés? 24
I logyan használjuk a zselatint? 25
»,elatin helyett: agar-agar 25
A legegyszerűbb zselatinos desszert: panna cotta 26
Vegyünk-e szilikonos sütőformát? 27
A piruló sütemény ellenszere: alufólia, sütőpapír 27
Karamellkészítés lépésről lépésre 27
Karamelldíszek házilag 28
I grillázs készítése 28
Kormnelles edények elmosása 28
Kalamellizáló pisztoly használata 29
Vnnillás créme brülée 29
(:).okolacléval bevonás: olvasszuk olajjal együtt! 30
Mliejo a csokoládé temperálása? 30
Kellek) temperálási módszer 31
',/eletelés forró vízbe mártott késsel 31

PISKÓTÁK

A iikkotatészta arányai 32
Voja., es vizes piskóta 33
A klay,zIkus piskótakészítési mód 33
Metit,gyszerűbb, ha így csináljuk 33
Igy le../ levegős a piskóta 34
I nikkel turbózhatjuk a piskótatésztát,,, 34
A pl).1<ötitsfités titka 35
ligyeljünk piskótatekercs készítésénél? 35
1111)1) a okkótatekercs töltelékére 36
piskóta fagyasztása 36


OMLÓS TÉSZTÁK

Az omlós tészta arányai 37
Édes omlós tészta alaprecept 38
Így fog hasonlítani a nagyi süteményére! 39
Sós linzer készítése 39
A linzertészta titka: gyors mozdulatok és egy kis hűtés 40
A háziasszonykímélő módszer 40
Omlós tészta nyújtása 41
Díszítsük a pitét! 42
Vakon sütés 42
Az elősütött omlós tészta lefagyasztása 43
Így süssük a linzert! 43

KELT TÉSZTÁK, KENYEREK

Jó tanácsok kelt tészta készítéséhez 45
Élesztő felfuttatása 45
Miért, hogyan, meddig kell keleszteni? 46
Kelt tészta alaprecept 46
3 szuper ötlet, hogy mit süssünk az alap kelt tésztából 48
A kelt tészta sütése 49
A tuti pizzatészta 49
Sajtos szélű pizza 50
Pizzatészta kicsit másképp: grissini 50
Milyen lisztből süssünk kenyeret? 51
A világ legegyszerűbb (dagasztásmentes) kenyere 52
Így neveljünk otthon kovászt! 53
A kovász életben tartása 53
Egyszerű kovászos kenyér 54
Jó tanácsok a kenyér sütéséhez 54
Honnan tudjuk, hogy megsült a kenyér? 54


■I

TORTÁK, SÜTEMÉNYEK
DEKORÁLÁSA

Igy lesznek szépek a tortalapok 56
Ki sűrítése tojással 57
Kel ötlet tortakrémre: trüffel és vanília 57
A legegyszerűbb díszítési mód: porcukrozás 58
I i'itványos pókháló 59
c•okoládéforgács kétféleképpen 59
Milyen habzsákot érdemes venni? 60
I )1..litsünk marcipánnal! 60
I nit.i bevonása marcipánnal 61
A •ines sütemény nyomában 61

ALAPRECEPTEK ÉS VARIÁCIÓK

csokoládés muffin 62
I li>1/1v.lias keksz 63
.yI I tiölc skenyér alaprecept 64
I tűzött vaníliafagylalt 65
Kivonunk trüffelt! 66
A 111111(11g puha mézeskalács 68


Kajári Zsófia

Kajári Zsófia  további könyvei

33 egészséges és gyors recept - Kajári Zsófia - Régikönyvek
10%
2 000 Ft 1 800 Ft (10%)
Antikvár könyv
Nők Lapja Konyha 2015. szeptember - Kajári Zsófia - Régikönyvek
20%
600 Ft 480 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...