Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A czetvadászok (reprint)

A czetvadászok (reprint) - Verne Gyula - Régikönyvek
A czetvadászok (reprint) - Régikönyvek A czetvadászok (reprint) - Régikönyvek
(0 vélemény)

​háromárbocos, ötszáz tonnás Saint-Enoch nevű francia cetvadász hajó Bourcart kapitány vezényletével kifut Le Havre kikötőjéből, hogy a Csendes-óceánon bálnára vadásszon. A derék kapitány és az összeszokott legénység bizakodó, gazdag zsákmányt remélnek. Az általános jókedélyben egyetlen ember nem osztozik, Cabidoulin mester, a hajókádár, aki szentül meg van győződve arról, hogy a Saint-Enochnak ez lesz az utolsó útja, mert mindenképp el fog pusztulni legénységével együtt a matrózlegendákból ismert szörnyeteg, az óriási tengeri kígyó áldozataként. ; A czetvadászokban láthatatlan főszereplő lesz a borzalmas teremtmény. Bourcart és derűs legénysége egyre lehangoltabb, tanácstalanabb lesz az út során: alig-alig tudnak néhány bálnát elejteni, a cetek egyszerűen eltűntek, s ha néhányra rá is találnak, azok már mind rémisztő sebekkel borított tetemek csupán. Bourcart és az öreg tengeri medvék tanácstalanok, el sem tudják képzelni, hová tűnhettek a cetek. Egyre több jel utal arra, hogy a borzalmas tengeri szörny garázdálkodása elől menekülhettek északra. A Saint-Enoch is utánuk indul, ám Kamcsatka partjainál szörnyű élmények várnak rájuk: a szemük láttára pusztul el – érthetetlen módon – a velük rivalizáló angol hajó, a Repton, majd a Saint-Enoch ott fut zátonyra, ahol ilyet a térképek nem jeleznek. Az igazi meglepetés akkor éri a derék francia cethalászokat, amikor a „zátony” őrült iramban észak felé sodorja őket, magával ragadva a megrongálódott hajót a tehetetlen és kétségbeesett legénységgel együtt. Végül a Saint-Enoch egy jégmező szélére sodródik, s az emberek szánokon vágnak neki a végtelen hómezőnek. A Saint-Enoch katasztrófája ugyanolyan megmagyarázhatatlan, mint a Repton pusztulása volt. Egyedül a kádármester biztos a válaszban: a tengeri kígyó okozta a vesztüket. ; Vernének ez a magyar fordításban csaknem ismeretlen regénye igazi hajóskaland, vérbeli tengerésztörténet pusztító viharokkal, izgalmas cetvadászattal, tengerbe esett matrózt támadó cápákkal. Az 1902-es Franklin kiadás reprintjének külön értékei Roux rajzai, amelyek híven visszaadják – a minden Verne olvasónak és fiatalnak kedvére való kötet – utánozhatatlan hangula

Sorozatcím:
Verne Gyula összes munkái 4.
Fordítók:
Zigány Árpád
Illusztrátorok:
Roux eredeti rajzaival
Kiadó:
Alexandra Kiadó
Kiadás éve:
1994
Kiadás helye:
Pécs
Nyomda:
Effo Kiadó és Nyomda
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
158 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
L Fejezet. A megkésett elutazés — _ _ „. .. _
IK • A .Saint-Enoch. _ _ _ _ _. .. _. 17
III. . Uj.Zealand keleti partja mentén 28
IV. • A Csöndes-tengeren _ _ _ _ ... 40
V. A Szent-Margit-öböl _.. _ ._ _— 57
VI. _ _ 67
VII. A második kirándulás_ _ _. . _ _ 76
VIII. Az Okhooski-tengerben _ _ ... _ 87
IX. • Kamcsatkában _ _ _ ._ __ _ _ 96
X. • Két vadász egy vad 105
XI. • Angolok és franeziák _ — _ .. _ _ 116
XIL • _ _ 183
XIII. • A mozgó zátony — _ 114
XIV. o Éjezek felé ! _ 141
XV. • Befejezés 153

Verne Gyula

1828 - 1905
Jules Gabriel Verne (ejtsd: zsül gabriel vern), (magyarosan: Verne Gyula) (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció.

Verne Gyula  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 500 Ft 3 150 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...