Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A dákoromán legenda Keresztény kultuszhelyek Erdélyben

A dákoromán legenda - Kosztin Árpád - Régikönyvek
(1 vélemény)

A szerző az erdélyi Bonchidán (Kolozs m.) született. Kolozsváron tett gimnáziumi érettségi vizsgát. Ugyanott kezdte meg állam- és jogtudományi tanulmányait, amelyet a szegedi Magyar Tudományegyetemen fejezett be. Államtudományi és jogtudományi diplomával a zsebében folytatja stúdiumait, történelmet hallgat. Ekkor ismerkedik meg Roska Márton erdélyi születésű történészprofesszorral. A professzor és fiatal hallgatója között szoros tudományos és a közös szülőföld tudatától megalapozott emberi kapcsolat alakult ki. Ennek a kapcsolatnak a középpontjában mindenkor a szülőföld elvesztéséhez is kapcsolódó dákoromán folytonosság kérdésköre állott, s ez járult hozzá ahhoz, hogy Kosztin Árpád elkötelezett művelője lett Erdély történelmének.

Borító tervezők:
Szák András
Kiadó:
Népszava
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
105 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Kosztin Árpád

Kosztin Árpád  további könyvei

akár 70%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 05. 27. 17:19

    A dákoromán folytonosság elmélete a román történetírásban valósággal "tanná" merevedett. Hiányos ismereteim voltak ebben a témában, néhány kérdésemre nem kaptam választ az interneten olvasottakból. Na ez a könyv részletesen prezentálja hogy ez egy jól kiépített céltudatos propaganda gépezet. Valósággal élveztem a könyv olvasását. A külföldi országoknak is meg van a véleménye erről a témáról, nem hiába nevetnek a románokon. Nem bántam meg, hogy megvettem ezt a könyvet. Ezt minden magyar embernek el kellenne olvasni. Szívből ajánlom!