Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A delfinek közelről

A delfinek közelről - Gewalt, Wolfgang - Régikönyvek
A delfinek közelről - Régikönyvek A delfinek közelről - Régikönyvek
(0 vélemény)

Se szeri, se száma azoknak a "delfines" híreknek, cikkeknek, filmeknek, előadásoknak, amelyekkel az utóbbi években találkoztunk. Sőt, 1966-ban Budapesten, a Városligetben, egy ideiglenesen felépített sátorcirkuszban még élve is megszemlélhettük ezeket a pompás állatokat. Mindezek ellenére a hazai közönség csak alig ismeri a delfineket. Külföldön több kötetes monográfiák, vaskos szak- és ismeretterjesztő könyvek jelennek meg vagy láttak napvilágot, mert oly nagy az érdeklődés. De vajon miért? Több oka is van. A delfináriumok intelligens lakói belopták magukat a legtöbb ember szívébe. Többre vagyunk kíváncsiak, mint ami a vízicirkuszok porondján látható. A biológusok, zoológusok mindössze néhány évtizede férkőztek a delfinek "testközelségébe", így megismerésük még most is tart. Bármennyire is furcsán hangzik, egyes országokban még a katonákat is foglalkoztatják a delfinek és viszont: kiderült ugyanis, hogy ezek az állatok még harcászati célokra is bevethetők! Könyvünkben összegyűjtöttük azokat a legújabb kutatási eredményeket, amelyek ezekkel a roppant értelmes állatokkal kapcsolatosak. Felhasználtuk saját tapasztalatainkat is, hiszen bőven volt alkalmunk eredeti lelőhelyeiken megfigyelni őket, befogásuknál, szállításuknál, gondozásuknál és idomításuknál közreműködni. Mondanivalónkat igyekeztünk egyszerűen, közérthetően és érdekesen összeállítani. De azt sem tagadjuk, hogy könyvünkben vannak kevésbé olvasmányos részek is. Annak, hogy ezek a részletek is nyilvánosságot kaptak - alapos oka van. Ugyanis a hazai irodalomban csak érintőlegesen és hiányosan találunk tájékoztatást ezekről az állatokról. Éppen ezért ismertetjük eredetüket, fajaik legnagyobb részét, elterjedésüket, anatómiájukat, élettanukat, táplálkozásukat, szaporodásukat is. Zárszavunkban tárgyilagosan értékeljük a delfinek sajátságait, nehogy bárkiben is azt az érzést keltsük, hogy ezek az állatok a tengerekben élő testvéreink, és már csak egy szótárra van szükség egymás nyelvének, gondolatának megismeréséhez.

Fordítók:
Pénzes Bethen
Kiadó:
Gondolat - Natura
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
ISBN:
963280922X
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
224+4 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.50cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
klőszó Delfinhajsza a Rajnában (W. Gewalt) Irány Kanada, a Hudson-öböl térsége! (W. Gewalt) I oninák nyomában (W. Gewalt)
Delfinhajsza a Rajnában (W. Gewalt) Irány Kanada, a Hudson-öböl térsége! (W. Gewalt) I oninák nyomában (W. Gewalt)
Irány Kanada, a Hudson-öböl térsége! (W. Gewalt) I oninák nyomában (W. Gewalt)
I oninák nyomában (W. Gewalt)
tolsók — a Commerson-delfinek (W. Gewalt) A delfinek eredete (Pénzes B.) A delfinek helye az állatvilágban (Pénzes B.) Társaink a delfinek? (Pénzes B.) I )elfinek egymás között (Pénzes B.) A delfinek közelről (Pénzes B.)
A delfinek eredete (Pénzes B.) A delfinek helye az állatvilágban (Pénzes B.) Társaink a delfinek? (Pénzes B.) I )elfinek egymás között (Pénzes B.) A delfinek közelről (Pénzes B.)
A delfinek helye az állatvilágban (Pénzes B.) Társaink a delfinek? (Pénzes B.) I )elfinek egymás között (Pénzes B.) A delfinek közelről (Pénzes B.)
Társaink a delfinek? (Pénzes B.) I )elfinek egymás között (Pénzes B.) A delfinek közelről (Pénzes B.)
I )elfinek egymás között (Pénzes B.) A delfinek közelről (Pénzes B.)
A delfinek közelről (Pénzes B.)
Alak és mozgás
Légzés
„Bioradarral" tájékozódnak
Táplálkozás és táplálékszerzés
Szülőszoba a víz alatt Delfinek mesterséges körülmények közt (W. Gewalt)
Delfinek mesterséges körülmények közt (W. Gewalt)
Milyen fajok kerülhetnek a delfináriumok víziporondjára? Étrend a delfináriumokban
Étrend a delfináriumokban
Delfinbetegségek
Delfinfogás és -szállítás
A gondozók és a delfinek közötti kapcsolat Zárszó Irodalom Név- és tárgymutató
Zárszó Irodalom Név- és tárgymutató
Irodalom Név- és tárgymutató
Név- és tárgymutató

Gewalt, Wolfgang

Gewalt, Wolfgang  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1968
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...