Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A döntés

A döntés - Edith Eva Eger - Régikönyvek
(2 vélemény)

Dr. Edith Eva Eger tizenhatéves volt, amikor a nácik megérkeztek magyarországi szülővárosába, Kassára, és családjával együtt Auschwitzba hurcolták. Szüleit a hírhedt náci orvos, Joseph Mengele küldte gázkamrába, aki később arra kérte Edithet, hogy táncolja el a Kék Duna keringőt - jutalmul egy veknikenyeret kapott. Edith a nővérével együtt túlélte a borzalmakat, és úgy döntött, megbocsát fogva tartóinak, és mindennap élvezi az életet. Évekkel a kiszabadulását követően egyetemre ment és pszichológusnak tanult, ma pedig többek között bántalmazott nőknek, poszttraumás stresszel, függőséggelvagy gyásszal küszködőknek segít. A döntés egyszerre memoár és útmutató, melynek célja, hogy mindannyiunknak segítsen kiszabadulni saját elménk börtönéből. Dr. Eger műve reményt és lehetőséget ad mindazoknak, akik meg akarnak szabadulni a fájdalomtól és a szenvedéstől. Akár rossz házasság, mérgező család vagy gyűlölt munkahely börtönében sínylődnek, akár önmagukat korlátozó hiedelmek szögesdrótja tartja őket fogva a saját elméjükben, ez a könyv arra tanít, hogy a körülményektől függetlenül dönthetünk úgy, hogy az örömöt és a szabadságot választjuk.

Kiadó:
Libri Könyvkiadó
Kiadás éve:
2019
ISBN:
9789634337058
Terjedelem:
424 oldal
Nyelv:
magyar
Kategória:

Edith Eva Eger

Edith Eva Eger  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2021Open Book Invest Kft.) 2022. 06. 24. 6:22

    A DÖNTÉS: A traumák feldolgozását középpontba állító ,megrázó,mégis optimista történet.Az írónő saját életének igaz története,aki szerencsésen túlélte a haláltábort és szabadulása után megpróbálta pozitívan látni a világot és élvezni az életet.A könyvében olyan embereken próbál segíteni ,akiket vagy testileg,vagy lelkileg bántalmaztak...Nagyon jól megírt,tanulságos könyv,igaz történet alapján!!

  • (2021Open Book Invest Kft.) 2021. 04. 07. 22:27

    Rendkívüli regény ez. Nagyon gyorsan kiolvastam, szerintem mindenkinek egyszer át kéne élnie azt az élményt, amit e könyv nyújt.