Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Föld és élete I-VI. (Teljes.) Világrészek - Országok - Emberek

A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Cholnoky Jenő - Régikönyvek
A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek A Föld és élete I-VI. (Teljes.) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Cholnoky Jenő A Föld és élete. Világrészek, országok, emberek. I–VI. kötet. [Teljes.] I. kötet: Európa. II. kötet: Ázsia. III. kötet: Afrika. IV. kötet: Amerika. V. kötet: Ausztrália, Oceánia és a Sarkvidékek. Függelék: Irodalom az öt kötethez. VI. kötet: Magyarország földrajza. Budapest, [1936–1937]. Franklin-Társulat (ny.) [4] + 738 p. + 1 térkép (duplaoldalas); 675 + [1] p. + 1 térképmelléklet (színes, kihajtható); [4] + 518 p.; 612 p.; 548 p. + 1 térképmelléklet (színes, kihajtható); 529 + [1] p. + 3 térkép (két kihajtható, egy duplaoldalas). A hazai földrajztudomány nagy összefoglaló műve, Cholnoky Jenő egyszemélyes vállalkozása az 1930-as évek derekén készült. A szerző pontosságra törekvő, világos és olvasmányos stílusa megerőltetés nélkül adja át a geológiai, éghajlattani, településföldrajzi, civilizációtörténeti és népesedéstörténeti ismereteket olvasóinak, ám markáns véleményéből sehol nem enged. Oldalszámozáson belül páratlanul gazdag szövegközti és egészoldalas fotóanyaggal, amely városképein az 1930-as évek látképét rögzíti, térképein pedig a gyarmatbirodalmak 1930-as elhelyezkedését. Nem véletlen, hogy a mű a rendszerváltásig nem jelent meg újra, hiszen az első kötetben Románia ismertetésénél erős szavak használata mellett tudatosan kerüli a történelmi Magyarországhoz tartozó részek természet- és gazdaságföldrajzi ismertetését, ezek a munkát záró 6. kötetbe kerültek. Az Európa- és Magyarország-kötetek kivételével minden kötet részletes felfedezéstörténeti részletekkel is szolgál. A sorozat hat kihajtható, színes politikai térképpel teljes, példányunk ebből kettőt tartalmaz (Ázsia, illetve Ausztrália és Polinézia térképeit). A III. kötet 30. ívének utolsó levele hiányzik, ez azonban nem hordoz érdemi információt. Egységes, festett-aranyozott, kiadói egészvászon kötésben. Nagyon szép példány.

Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás éve:
1936
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
Kiadói egészvászon
Terjedelem:
738 + 675 + 518 + 612 + 548 + 549
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 18.50cm, Magasság: 26.00cm
Súly:
6.00kg
Kategória:

Cholnoky Jenő

1870 - 1950
Cholnoky Jenő (Veszprém, 1870. július 23. – Budapest, 1950. július 5.) író, földrajztudós, tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

Cholnoky Jenő  további könyvei

Ős hazából új hazába - Cholnoky Jenő - Régikönyvek
20%
2 000 Ft 1 600 Ft (20%)
Antikvár könyv
A Föld megismerésének története - Cholnoky Jenő - Régikönyvek
20%
6 000 Ft 4 800 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...