Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A földrengések szigete

A földrengések szigete - Fehér Klára - Régikönyvek
(2 vélemény)

Fehér Klára fantasztikus regénye a XXII. századba röpíti az olvasót. A szerző fantáziája nyomán betekinthetünk a jövőbe, amikorra csaknem ideális életkörülményeket teremtenek maguknak az emberek. Egyetlen pusztító erőt azonban még nem sikerült megzabolázniuk: a földrengést, melynek kutatására expedíció indul a viharzónába. Három gyerek, félelmet nem ismerve, utánuk szökik. Viszontagságaikról, küzdelmeikről szól a fordulatos regény.

Sorozatcím:
Delfin könyvek
Illusztrátorok:
Toncz Tibor
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1968
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Negyedik kiadás
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
210 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Fehér Klára

1919 - 1996
Fehér Klára Nemes Lászlóné (Újpest, 1919. május 21. – Budapest, 1996. szeptember 11.) magyar író, újságíró. Nemes László író felesége.

Fehér Klára  további könyvei

akár 43%
Hűségpont:
 
akár 43%
Hűségpont:
 
akár 53%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1982Móra Ferenc Könyvkiadó) 2020.10.09. 0:01

    Kedves Érdeklődő! Ne habozzon, hogy megveszi-e ezt a könyvet, mert merem garantálni, hogy nem fog csalódni benne. A címe alapján hihetnénk egy száraz földrengés-kutató tanulmánynak, de ez a könyv a lehető legmesszebb áll ettől: egy ragyogóan olvasmányos, érdekes, izgalmas és szórakoztató regényt tarthat kezében az olvasó. Természetesen a földrengésről is szó van benne, mi több, ez a fő témája, s a főszereplő szakmája is, de emellett az emberi érzéseknek, összetartásnak, értékeknek is főszerep jut, no meg a szerelemnek. Egy időben előttünk járó korszakban játszódik, (de ez nem zavaró, inkább aranyos), amikor meg lehet rendelni, hogy x. utca 30. szám alatt holnap legyen ragyogó napsütés mert kerti grill lesz, míg a 32. szám alatt essen a hó, mert síelni akarnak. Az olvasó sokszor fogja magát elmosolyogni e remekmű olvasása közben!

  • (1963Móra Ferenc Könyvkiadó) 2016.07.24. 16:11

    A könyv a XXI. századba repíti az olvasót, abba a boldog korba, amely már nem ismeri az elnyomást, a kizsákmányolást, a háborút; amely a technika és a tudomány valamennyi vívmányát az emberi élet megszépítésének szolgálatába állítja. Egy pusztító erő azonban még mindig rettegésben tartja az emberiséget: a földrengés. Bencze András, a tudós geológus a földrengések előrejelzéseinek megvalósítását tűzi ki életcéljául. A kis expedíció és három utánuk szökött gyerek viszontagságos útjáról, nehéz küzdelmeiről a fantasztikus regény.