Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A hunyadiak kora A 15. század eseményei

A hunyadiak kora - Nemere István - Régikönyvek
(0 vélemény)

A szerző népszerű sorozatában most a tizenötödik századi Magyarország eseményeit örökíti meg. Mint eddig is, főképpen az uralkodók személye, környezete, a hozzájuk közel álló emberek, családtagok, bizalmasok kelnek életre a mű lapjain. Nem regény ez, egyetlen sora sem kitalált, a felbukkanó személyek is mind valóságosak voltak a maguk idejében. Nem legendák, mondák, mesebeli emberek és események gyűjteménye a könyv. A szereplők mind éltek annakidején és tevőlegesen részt vettek a magyar történelem alakításában. Jók és rosszak, szelídek és erőszakosak, gyilkosok és szentek egyaránt megjelennek előttünk - ahogyan a maguk idejében megjelentek az életben. Eleink voltak ők, az őseink, akik más őseink sorsát alakították hol jól, hol rosszul. Hol szerencsésen, hol balszerencsésen. Ami a magyarokkal a tizenötödik században, Luxemburgi Zsigmond, Hunyadi János és Mátyás majd utódaik alatt megesett, a későbbi eseményeknek is gyökereit jelentették. Ez volt az a század, ahol szinte együtt mutatkoztak meg a nagy diadalok és a romlás csalhatatlan jelei, az utolsó magyar király fényes győzelmei már nem takarhatták el, miféle féreg rágja az országot és milyen hatalmas külső ellenség közeledik, hogy végveszélybe döntse ezt a földet.

Sorozatcím:
Magyar történelem
Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás éve:
2004
Nyomda:
Debreceni Kinizsi Nyomda
ISBN:
9633753341
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
199 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
TARTALOM
Egy szépreményű fiatalember 5
Zsigmond véres kalandjai 28
Az idegen király és utódai 44
Egy lovag kalandjai 72
Az élet megy tovább 84
Mátyás az élre tör 103
A király sohasem pihenhet 129
Diadalok és halál 156
Úton a romlás felé 183

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

Magyar szentek élete - Nemere István - Régikönyvek
20%
1 000 Ft 800 Ft (20%)
Antikvár könyv
Alfa-művelet - Nemere István - Régikönyvek
30%
Kiadás éve: 1989
600 Ft 420 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...