Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Kennedy-átok Avagy miért övezik tragédiák Amerika első családját immár 150 éve?

A Kennedy-átok - Klein, Edward - Régikönyvek
A Kennedy-átok - Régikönyvek A Kennedy-átok - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ez a könyv egy fantasztikus nyomozás története. Korunk egyik legnagyobb rejtélye, a Kennedy-átok titkát próbálom felderíteni benne. A könyvben szó esik az átok hátteréül szolgáló mozgatórugókról és a történelmi, pszichológiai és genetikai hatásokról, amelyek alakították a Kennedy család tagjainak személyiségét és amelyek végül az önpusztító viselkedéshez vezettek. A könyvben leírt történetek jól illusztrálják, hogy az egyszerű ír bevándorló ükapa, Patrick Kennedy nyomorában és megalázottságában gyökeredző átok hogyan fejlődik a hatalom és dominancia megszállott hajszolásáig, minden erkölcsi megfontolás felrúgásáig. A könyvben ábrázolt hét ember története mind a könyv alaptételét példázza: A Kennedy-átok a Kennedyek önnön-mindenhatóságukba vetett hitének és a rideg valóság találkozásának eredménye. A könyv szereplői szinte mindnyájan halálos összeütközésbe kerültek a valósággal. Úgy gondolták, hogy rájuk nem vonatkoznak a halandó embereket irányító törvények, hogy őket valami megvédi a cselekedeteik következményeitől. Korlátlan hatalomvágyukban úgy gondolták, hogy ők felsőbbrendű lények, akik az egyszerű közemberek felett állnak. Úgy gondolták, hogy ők különlegesek, mindenhatóak, és megérdemlik mindenki csodálatát.

Fordítók:
Zsembery Péter
Kiadó:
Jokerex Kiadó
Kiadás éve:
2003
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Debreceni Kinizsi Nyomda
ISBN:
9633052068
Kötés típusa:
fűzött kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
261 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.35kg
Kategória:
BEVEZETÉS: EGY BALSORSÚ CSALÁD 7

A KENNEDY-ÁTOK KRÓNIKÁJA 35

I. rész: MEGPRÓBÁLTATÁS
1. PATRICK KENNEDY
Az akaratlan bűn 45
2. JOHN FRANCIS FITZGERALD
A kedvenc fiú 79

II. rész: ROMLÁS
3. JOSEPH PATRICK KENNEDY
A kor nyelvén 105

III. rész: BALSZERENCSE
4. KATHLEEN KENNEDY
Elővigyázatlanul 159
5. JOHN FITZGERALD KENNEDY
Dallas felé 193

IV. rész: CSAPÁS
6. WILLIAM KENNEDY SMITH
Az istenek alkonya 213
7. ki. JOHN FITZGERALD KENNEDY
A vér hatalma 239

Utószó: A KENNEDY HÁZ BUKÁSA 257

Klein, Edward

Klein, Edward  további könyvei

akár 10%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.04.23. 21:52

    Igazi hatásvadász mű; jól illeszkedik a pl. Robin Cook, Nemere István neve által fémjelzett vonalba. Azt próbálja több nemzedék példáján keresztül igazolni, hogy a féktelen hatalomvágy, az állandó bizonyítási kényszer a vérükben van. Egyébként figyelemre méltó a könyv felépítése: az ifjabb JFK balul sikerült házasságával indít és annak tragikus halálával fejezi be a művet a közelmúltg (gyakorlatilag a 20. sz. végéig). Engem leginkább a "nagy" JFK-ról írt fejezet érdekelt: 10 éves voltam, amikor lepuffantották, mintegy egy kutyát ((This is Amerika - máig ható negatív élmény volt). De csalódnom kellett: a fejezetnek csak egy elenyésző része foglalkozott a merénylet előtti aggályokkal; szerzőnk itt látta az alkalmat az elnök félrelépéseinek ecsetelésére, amihez statisztált a Fehér Ház belső köre. Összességében feledhető mű; legfeljebb ellenségeimnek ajánlanám (némi tudományos igényt támasztó ismerőseinek semmiképpen sem!)