Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A KGB története Könyörtelenül

A KGB története - Nemere István - Régikönyvek
A KGB története - Régikönyvek A KGB története - Régikönyvek
(0 vélemény)

A kiadó érdekes sorozatában (nemrégiben látott napvilágot az első kötet A CIA története címmel) a közelmúltig, vagy éppen ma is működő titkosszolgálatok történetét tárja elénk. A szerző rengeteg, Magyarországon elérhetetlen dokumentumra, forrásra támaszkodik és ezek révén olyan sztorikról rántja le a leplet, amelyek olvasva csak csodálkozhatunk. A bizalmas forrásokból is származó anyagiak megismertetnek bennünket a félelmetes szovjet titkosszolgálat hatalmas erejével, belső felépítésével, változásaival és hagyományos kegyetlenkedéseivel. A szerző bevezet bennünket a titkos akciók világába. Szóba kerülnek a legjobb KGB ügynökök, és azok is, akik átálltak a Nyugat oldalára. Halált megvetően bátor és gyáva emberek, tehetségesek és ostobák, zsenik és hétköznapiak. Lélegzetvisszafojtva olvashatjuk, milyen ravasz módszerekkel lopták ki a nyugati világ legféltettebb titkait azok az emberek, akiknek többsége mindvégig meg volt győződve arról, hogy a helyes oldalon áll. Megismerjük azokat is, akik felismerik helyzetüket és veszélyes módokon próbáltak átállni - és azt is, hogy a KGB bérgyilkosaihogyan üldözték őket szerte a világban. A könyvben magyar vonatkozású eseményekről és ügynökökről is olvashatunk.

Sorozatcím:
Minden titkok tudói
Borító tervezők:
Szabó Ferenc
Kiadó:
Csengőkert Kiadó
Kiadás éve:
2015
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második, javított kiadás
ISBN:
9786155537226
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
222 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Előszó 5
1. Az előzmények 7
2. A kezdet voltaképpen folytatás 14
Első Főigazgatóság 19
3. Akciók külföldön 44
Az áldozat: Magyarország 44
A KGB Kínában 49
Arab földön egymással szemben 57
Az Agee-ügy 61
Egy szuperterrorista karrierje 68
A KGB Afganisztánban 74
4. Hogyan szerezték a híreket? 84
A Guillaume-eset 89
A „vörös Casanovák" 95
A lehallgatások 99
5. Híres KGB-ügynökök 111
Otto John 112
Rudolf Abel 112
A. Frenzel 119
Gordon Lonsdale 120
Urho Kekkonen 123
Lee Johnon 126
6. A KGB a fejlődő világban 138
7. Orgyilkosok, emberrablók 168
8. Egy KGB-karrier 178
9. Menekülők és maradók 195
10. „Mi lett veled, KGB?" 211
Irodalomjegyzék 216
Függelékek 218

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...