Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A korszerű légvédelem

A korszerű légvédelem - Dr. Bimbó József, Fakó Imre, Könczöl Tibor - Régikönyvek
A korszerű légvédelem - Régikönyvek A korszerű légvédelem - Régikönyvek A korszerű légvédelem - Régikönyvek A korszerű légvédelem - Régikönyvek
(0 vélemény)

Amióta ​az ember a levegő meghódításának eszközeit – a léggömböt, a léghajót, majd a repülőgépet is – a hadviselés szolgálatába állította, az időtől beszélhetünk légvédelemről, vagyis a levegőből támadó pusztító erők és eszközök elleni védekezésről. Napjainkban, amikor a szuperszonikus harci repülőgépek, a földi méreteket tekintve szinte végtelén távolságra ható rakéták helyet kaptak a hadseregek arzenáljában s a pusztító erők hordozóivá váltak, a légvédelem különösen fontos szerephez jutott az államok hadipotenciáljában. A korszerű légvédelem erőit és eszközeit felölelő légvédelmi rendszerek, a NATO tagállamainak, illetve a Varsói Szerződés országainak légvédelmi rendszere felépítésének, működési elvének, az elfogó vadászok, a légvédelmi rakéták, a rádió-lokációs rendszerek harci-technikai jellemzőinek ismertetésével a szerzők átfogó és világos képet adnak napjaink nagy fontosságú kérdéseiről. Az ismereteken túl meggyőzően bizonyítják, hogy a rendszeren belül és a hozzá kapcsolódó polgári védelemben milyen nagy felelősséggel járó szerepe, feladata van minden állampolgárnak, bármilyen munkahelyen dolgozzék is.

Kiadó:
Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
4.000 darab
ISBN:
9633260132
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
264 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Dr. Bimbó József

Dr. Bimbó József  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...