Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A kulcs

A kulcs - Dzsunicsiró, Tanizaki - Régikönyvek
(0 vélemény)

A ​regény 1956-ban jelenik meg, s még ebben az évben a pornográfia gyanújába keveredik. A remekművek azonban túlélik botrányaikat. Míg japánul A kulcs, más nyelveken Szemérmetlen vallomások címen terjed, s válik hamarosan a japán irodalom egyik legismertebb huszadik századi regényévé. A téma elől egyetlen, magát és hivatását komolyan vevő japán író sem térhet ki; arról van szó, hogy épp Tanizaki életében zajlik le viharos gyorsasággal az a folyamat, amely a hagyományos Japánt – a bábszínház, a bambusz ivóvízcső, a kimonó és a tipegésre kényszerítő facipő Japánját – az elektronika világhatalmává változtatja. A Nyugat értékpusztító és -teremtő betörése a japán szigetekre olyan emberi konfliktusok sorát váltja ki, melyek szinte kívánkoznak a lélekrajzban, a mikrokörnyezetek leírásában utolérhetetlen japán író ecsetjére. Ez a kérdéskör ölt testet A kulcs-ban is, izzó erotikus cselekmény-köntösbe öltözve. A japán férfiú, aki elhatároza, hogy naplót fog vezetni legintimebb szokásairól és vágyairól, s titkos naplójában annak a személynek kíván üzenni, aki előtt titkolózni óhajt; s a japán asszony, aki úgyszintén titkos naplójával válaszol a kihívásra – ők ennek a világhírű erotikus regénynek a hősei.

Sorozatcím:
Bibliotheca Erotica
Fordítók:
Kolozsvári Papp László
Illusztrátorok:
Mitsui Sen
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner Nyomda
ISBN:
9630750600
Kötés típusa:
nyl-kötés nylon védőborítóban
Terjedelem:
160 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Dzsunicsiró, Tanizaki

1886 - 1965
Tanizaki Dzsunicsiró (japánul: 谷崎 潤一郎, Hepburn-átírással: Tanizaki Junichirō) (Tokió, 1886. július 24. – Jugavara, 1965. július 30.) japán író, a modern japán irodalom egyik legnagyobb alakja. Bizonyos műveiben szókimondó, egyesek szerint megbotránkoztató módon nyilvánul meg a szexualitás és a pusztító erotikus megszállottság, más könyvei viszont finoman, összetetten ábrázolják a családi élet dinamikáját a 20. századi japán társadalom egymást követő változásai tükrében. Történetei gyakran a kulturális identitáskeresésre alapulnak, a Nyugat és a japán hagyomány csap össze bennük, s az eredmény nemegyszer sokrétű, áttételes vagy éppen provokatív.

Dzsunicsiró, Tanizaki  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1957
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 
akár 60%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...