Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A magyar katona a Kárpátokban Élmények és tapasztalatok a világháborúból

A magyar katona a Kárpátokban - Vitéz Uzsoki Szurmay Sándor báró - Régikönyvek
A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek A magyar katona a Kárpátokban - Régikönyvek
(0 vélemény)

Vitéz Uzsoki Szurmay Sándor báró. A magyar katona a Kárpátokban. Élmények és tapasztalatok a világháborúból. Budapest, 1940. Királyi Magyar Egyetemi Nyomda (ny.). 239 + [1] p. + 10 t. (kétoldalas fotómellékletek, számozva: I-XX). Összefoglaló: 'Még száz év sem telt el az I. világháború óta, ám talán az azt követő, tragédiákban és változásokban olyannyira bővelkedő évtizedek miatt a legtöbb ember számára egy nagyon rég történt tragikus eseménysornak tűnik csupán, melynek ismert-ismeretlen szereplői ósdi fekete-fehér némafilmek kockáiról tekintenek ránk. Felnőtt három nemzedék, s mi nem értjük dédapáink generációjának még élő tagjait. Nehezen követjük érzéseiket, gondolkodásukat, hogy miként voltak képesek éveken át tűrni a lövészárokélet poklát, fegyelmezetten feláldozni testi épségüket, vagy akár az életüket olyan elvont fogalmakért, mint becsület, kötelesség, haza. Pedig a történelmet csak úgy lehet helyesen értelmezni és megismerni, ha képesek vagyunk az előző nemzedékek emberének cselekvéseit mozgató okokat megérteni. Ebben komoly segítséget nyújthat a szerző halálának hatvanadik évfordulója alkalmából megjelent kötet, Szurmay Sándor ugyanis csaknem három esztendeig volt a Kárpátokban harcoló osztrák és magyar alakulatok parancsnoka. Művében elsősorban nem a katonai hadműveletek részletes leírására helyezi a hangsúlyt, könyve nem szakmunka, mint azt bevezetésében le is szögezi, csak egyszerű leírása az emberek életének és tevékenységének a hadszíntéren, a harcvonalban és a hadtápkörletben; egyszerű leírása néhány kiváló teljesítménynek, lélekemelő esetnek, néhány kedélyt és szívet érintő eseménynek, amint én ezeket az orosz harctéren és itthon átéltem. A fekete-fehér képekkel illusztrált kötet mindenkinek ajánlható, aki tisztelettel adózik a hazáért életét áldozó milliók emléke előtt.' Egészvászon kiadói illusztrált védőborítóban.

Kiadó:
Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás éve:
1940
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
239
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.45kg
Kategória:

Vitéz Uzsoki Szurmay Sándor báró

Vitéz Uzsoki Szurmay Sándor báró  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1986
Antikvár könyv
700 Ft 420 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2003
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...