Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A méhcsípéstől az újraélesztésig

A méhcsípéstől az újraélesztésig - Kökény Zoltán dr. - Régikönyvek
(0 vélemény)

A nap bármely szakában, bárhol kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nem tehetetlen szemlélőként, hanem lehetőség szerint aktív résztvevőként, hatékonyan és szakszerűen kellene beavatkozunk mások egészsége, élete védelme érdekében. Ennek a szakszerű ellátásnak azonban van egy másik, nagyon fontos ismérve: nem szabad vele ártanunk a bajba jutottnak. Ehhez viszont kellően elsajátított ismeretekre van szükségünk. Egy rosszul megítélt helyzetben hozott helytelen döntéssel, agy rosszul elvégzett beavatkozással súlyosan kárára lehetünk a betegnek. Az sem elképzelhetetlen, hogy a baleset helyszínén maga az elsősegélynyújtó kerül veszélybe. Gondoljunk csak egy forgalmas útszakasz beláthatatlan kanyarjában történt közúti balesetre, ahol a további balesetek megelőzése céljából a segítségnyújtást meg kell, hogy előzze (illetve jobb esetben több segítségnyújtóval számolva, azzal egy időben kell, hogy megtörténjen) a forgalom elterelése. Szervezeti szempontból nem elhanyagolható a helyszínen végzett laikus elsősegélynyújtás szerepe. Jól illeszkedik a progresszív betegellátás folyamatába, ez az akut ellátás során az első lépés, amelyet a szakszerű mentőorvosi vagy szakorvosi ellátás követ. Az elsősegélynyújtás a sérült további sorsára nézve meghatározható lehet.

Kiadó:
Dictum Kiadó
Kiadás éve:
2003
Nyomda:
Kaloprint Nyomda Kft.
ISBN:
9638626852
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
157 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
A nap bármely szakában, bárhol kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nem tehetetlen szemlélőként, hanem lehetőség szerint aktív résztvevőként, hatékonyan és szakszerűen kellene beavatkozunk mások egészsége, élete védelme érdekében. Ennek a szakszerű ellátásnak azonban van egy másik, nagyon fontos ismérve: nem szabad vele ártanunk a bajba jutottnak. Ehhez viszont kellően elsajátított ismeretekre van szükségünk. Egy rosszul megítélt helyzetben hozott helytelen döntéssel, agy rosszul elvégzett beavatkozással súlyosan kárára lehetünk a betegnek.
Az sem elképzelhetetlen, hogy a baleset helyszínén maga az elsősegélynyújtó kerül veszélybe. Gondoljunk csak egy forgalmas útszakasz beláthatatlan kanyarjában történt közúti balesetre, ahol a további balesetek megelőzése céljából a segítségnyújtást meg kell, hogy előzze (illetve jobb esetben több segítségnyújtóval számolva, azzal egy időben kell, hogy megtörténjen) a forgalom elterelése.
Szervezeti szempontból nem elhanyagolható a helyszínen végzett laikus elsősegélynyújtás szerepe. Jól illeszkedik a progresszív betegellátás folyamatába, ez az akut ellátás során az első lépés, amelyet a szakszerű mentőorvosi vagy szakorvosi ellátás követ. Az elsősegélynyújtás a sérült további sorsára nézve meghatározható lehet.

Kökény Zoltán dr.

Kökény Zoltán dr.  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
akár 70%
Hűségpont:
 
akár 70%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...