Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A minőség tervezése és elemzése

A minőség tervezése és elemzése - Dr. Juran, J. M., Gryna, F. M. - Régikönyvek
A minőség tervezése és elemzése - Régikönyvek A minőség tervezése és elemzése - Régikönyvek A minőség tervezése és elemzése - Régikönyvek A minőség tervezése és elemzése - Régikönyvek
(0 vélemény)
Fordítók:
Hrabéczy Jenő
Kiadó:
Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szegedi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
2.650 darab
ISBN:
9631012433
Kötés típusa:
fűzött egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
215 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.56kg
Kategória:
1. Alapfogalmak, meghatározások, terminológia

1.1. A minőségi funkció
1.2. A minőség jelentései
1.3. Az irányítás jelentései
1.4. A minőségirányítás jelentései
1.5. Fogalmak és terminológia
1.6. Termékek és szolgáltatások
1.7. A minőségi jellemző
1.8. A konstrukció minősége és a kivitelezés minősége közötti eltérés
1.9. Minőség, ár és szállítási határidő
1.10. Szórványosan előforduló és krónikus hibák
1.11. A minőség javítása
1.12. Az önirányítás fogalma
1.13. Tények alapján végzett közelítés

2. A minőség gazdasági vonatkozásai

2.1. A minőség és az alapvető üzleti szempontok
2.2. A minőség költsége és a minőség értéke közötti egyensúly
2.3. A konstrukció minőségének gazdaságossága
2.4. A versenyképes minőség
2.5. A termék konstrukciója mint a minőségi verseny egyik eszköze
2.6. A piaci minőség ismerete, a versenyképes minőség megvalósításának eszköze 2.7. A minőség költségei
e 2.7. A minőség költségei
2.8. A kivitelezés minőségének gazdaságossága
2.9. A minőség gazdaságossága a felhasználó szemszögéből

3. A minőség költségeinek mérése és elemzése

3.1. Miért mérjük a minőség költségeit?
3.2. A tevékenységek és cselekmények meghatározása
3.3. A költségek meghatározása
3.4. A minőséggel kapcsolatos költségek elemzése
3.5. A minőségi veszteségek torz eloszlása, a Pap
3.6. A minőségi költségek adatfelvételi lapja

4. A minőség szervezése

4.1. A szervezés jellege
4.2. A felső vállalatvezetés szervezési felelőssége
4.3. A minőség szervezésének fejlődése
4.4. Szervezési formák a feldolgozóiparban
4.5. Szervezési formák nagyvállalatoknál
4.6. Az átvétel szervezete
4.7. A főellenőr felelőssége
4.8. A megelőzés szervezése
4.9. A koordináció szervezése


4.10. Koordináció közös főnökön keresztül
4.11. önkoordinálás
4.12. Koordináció írott ügyvitel segítségével
4.13. Koordináció a vállalat központi szakértői útján
4.14. Koordináció a vállalat központi osztályai útján
4.15. Koordináció kapcsolódó bizottságok útján
4.16. A minőségirányító igazgató

5. Megbízhatóság, karbantarthatóság

5.1. Fontosabb fogalmak
5.2. A megbízhatóság és karbantarthatóság „aranybányája"
5.3. Egy tipikus megbíZhatósági program elemei
5.4. Általános megbízhatósági célok kitűzése
5.5. A megbízhatóság felosztása és előrejelzése
5.6. A megbízhatóság előrejelzésének fázisai
5.7. A konstrukció felülvizsgálata
5.8. Kritikus alkatrészprogram
5.9. Hibajelleg/hibahatás elemzése
5.10. A megbízhatóság vizsgálata
5.11. A konstrukció megbízhatóságának javítási módszerei
5.12. A korrekciós akciórendszer
5.13. A megbízhatóság szervezése általában
5.14. Szervezési formák a nagy megbízhatóságú iparágakban
5.15. Karbantarthatóság
5.16. A karbantarthatóság számszerűsítése
5.17. A paraméterek gazdasági mérlegelése
5.18. A karbantarthatóság szervezése

6. A minőség specifikációja

6.1. A minőség specifikációjának célja és tartalma
6.2. A tűrésezés tudományos megközelítése
6.3. Funkcionális és nem funkcionális követelmények
6.4. A jellemzők osztályozása
6.5. A pontosság költségeivel kapcsolatos tények
6.6. A pontosság értékével kapcsolatos tények
6.7. A cserélhetőséget biztosító tűrésezés
6.8. Bonyolult termékek specifikálásának különleges problémái 6.9. A specifikáció szabványosítása
i 6.9. A specifikáció szabványosítása
6.10. Illetékesség termékspecifikációk kiadására
6.11. A gyártmánytervezés kulturáltsága

7. Ellenőrzés

7.1. Az ellenőrzés fontossága
7.2. Az ellenőrzés tervezése
7.3. Az ellenőrzés hatékonyságának mérése
7.4. Az ellenőrök ösztönzése
7.5. Az ellenőrzés pontossága
7.6. Az ellenőrök pontosságának értékelése
7.7. Az ellenőr pontosságának javítása
7.8. Az ellenőrzés költségvetése
7.9. A költségcsökkentés módszerei

8. Folyamatirányítás

8.1. Befolyásolhatóság
8.2. A „mi a teendő" ismerete
8.3. A „mit tesz" ismerete
8.4. A szabályozó tevékenység végrehajtása


9. Aktivizálás a minőség érdekében
9.1. A többféle norma hatása
9.2. A vállalatvezetés állásfoglalása a minőség kérdésében
9.3. A vezetői minőségorientáltság
9.4. A dolgozó minőségorientáltsága
9.5. A dolgozó hibáinak alfajai
9.6. Kampány az aktivizálás javítására
9.7. A dolgozó részvételének elősegítése
9.8. „Dolgozz hibátlanul" programok
9.9. Az aktivizáló programok szervezeti struktúrája
9.10. Az aktivizálás elméletei

10. A folyamatirányítás módszerei

10.1. A domináns rendszerek fogalma
10.2. Beállítás—domináns műveletek
10.3. Gép—domináns műveletek
10.4. Szűkített tűréshatárú idomszerezés: előszabályozás
10.5. Dolgozó—domináns műveletek
10.6. Alkatrész—domináns műveletek
10.7. A folyamatirányítás automatizálása
10.8. Minőségrendszerek felülvizsgálata

11. Fogyasztói kapcsolatok

11.1. A fogyasztó szempontjai
11.2. Piackutatás
11.3. A termék áttervezése a felhasználótól kapott információ alapján
11.4. A minőség jó hírnevének kifejlesztése
11.5. A minőség reklámozása
11.6. A minőség garanciája
11.7 A minőség jelölése és tanúsítása
11.8. A felelősség a termékért
11.9. A konzumerizmus

12. A minőségirányítás műszaki vezetése

12.1. A törzskar jellege
12.2. A törzskar szokásos minőségi funkciói
12.3. A törzskar minőségi funkcióinak felosztása
12.4. A törzskar minőségirányító részlegének kialakítása
12.5. A törzskar funkcióinak átültetése a termelés folyamatába
12.6. A törzskarhoz tartozó egyéb részlegekkel kapcsolatos jogköri kérdések
12.7. A törzskarhoz tartozó minőségirányító szakemberek feladatainak meghatározása . •
12.8. A minőségirányítás elfogadtatása a vállalatvezetéssel
12.9. A törzskar minőségirányító részlegének ügyvitele
12.10. A változtatás bevezetése

Függelék

Tárgymutató


Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...