Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A múlt magyar tudósai sorozat I-V. kötet Geleji Sándor / Molnár Erik / Herman Ottó / Kodály Zoltán / Arany János

A múlt magyar tudósai sorozat I-V. kötet - Kiss Ervin, Ránki György, Kósa László, Keve András, Farkas Gyula, Eősze László, Keresztury Dezső - Régikönyvek
(0 vélemény)

Lakó György: Budenz József A német származású tudós Hunfalvy Pállal együtt a finnugor nyelvtudomány megalapítója volt hazánkban. Magyar-Ugor Szótárával és Ugor Alaktanával elsőnek bizonyította be részletesen a magyar nyelv finnugor eredetét. Neve mindenütt ismert a világon, ahol finnugor nyelvtudománnyal foglalkoznak. Geday Gusztáv: Entz Ferenc A nagy kertészről, a Budai Vincellér- és Kertészképezde első igazgatójáról szóló kismonográfia hiánypótló szerepet tölt be agrártörténeti irodalmunkban. Nemcsak a lelkes szőlész és tanár életéről és munkásságáról számol be, hanem érdekes áttekintést is ad a múlt század kertészeti, borászati és szőlészeti tudományának alakulásáról. Hoppál Mihály: Ipolyi Arnold Ipolyi Arnold katolikus püspök, művészettörténeti író a középkori magyar művészet úttörő kutatója volt. Nagy képgyűjteményét a Szépművészeti Múzeumnak adományozta. Legjelentősebb műve a Magyar Mythologia, amely a pogány magyarok hitvilágára és vallási kultuszára vonatkozó adatokat dolgozta fel. Varga József: Bánki Donát A porlasztó, a Bánki-motor és a Bánki-turbina világhírű feltalálójának életrajzát és munkásságának leírását tartalmazza e könyvecske. A nagy gépészmérnök találmányainak ismertetése egyaránt élvezetes olvasmány szakember és laikus számára. Szabó József: Hunfalvy János Hunfalvy János volt Magyarországon a földrajz első egyetemi tanára. 50 kötetnyi nagyobb műve és tömérdek értekezése olyan nagy hírnevet szerzett számára, hogy már életében utcát neveztek el róla. Legjelentősebb munkája a Magyarország természeti viszonyainak leírása.

Sorozatcím:
A Múlt Magyar Tudósai sorozat
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémiai Nyomda
ISBN:
9630519801
Kötés típusa:
fűzött egészvászon kiadói borítóban és papírdobozban
Terjedelem:
233+220+227+195+229
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 0.00cm, Magasság: 0.00cm
Kategória:

Kiss Ervin

Kiss Ervin  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...