Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A parasztok I-IV. (két kötetben)

A parasztok I-IV. (két kötetben) - Honoré de Balzac - Régikönyvek
A parasztok I-IV. (két kötetben) - Régikönyvek A parasztok I-IV. (két kötetben) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Honoré de Balzac. A parasztok I-IV. Budapest, [1931]. Christensen és Társa Gutenberg Könyvkiadó Vállalat (Viktória-nyomda). 263; 260 p. (Balzac Mesterművei). Ford. Németh Andor. Ill. Charles Huard. A bekötést és a címlap keretrajzát Conrád Gyula festőművész tervezte. Egészvászon. / P. S. B. Gavault úrnak J. J. Rousseau ezt a mondatot írta az Uj Heloise elé: "Megfigyeltem korom erkölcseit és közzétettem e leveleket". E nagy író példáját követve elmondhatom én is: Tanulmányozom a kor szellemét és közzéteszem e munkát. E tanulmánynak, mely ijesztően igaz marad mindaddig, amíg a társadalom emberbaráti elveket hangoztat, ahelyett, hogy az élet járulékának tartaná, célja éles körvonalakkal megrajzolni azokat a jellegzetesen népies alakokat, amelyekről új témák után kapkodó íróink teljesen elfeledkeznek. Ez az elfeledkezés a mi időnkben, amikor a nép elfoglalta a királyság udvaroncainak örökségét, talán merő óvatosság. Verseket írnak a bünözökről, szánakoznak a hóhérokon s szinte istenítik a proletariátust! Megmozdulnak a rajongók és lelkesen írják: "Talpra munkások" mint ahogy annak idején a harmadik rendet buzdították: "Talpra!" Látszik, hogy ezeket a Herostratesek nem merészkedtek ki a vidékre, hogy a közelből tanulmányozzák a még mindig gyengének nevezettek állandó összeesküvését azok ellen, akik erőseknek hiszik magukat, a paraszt harcát a gazdag ellen... Fel kell világosítani tehát, nem is a ma törvényhozóját, hanem a holnapét. A mai demokratikus őrjöngésben, amelynek annyi elvakult írónk hódol, sürgősen meg kell mutatni végre, milyen is az a paraszt, akit nem ér utól a törvény keze s aki úgy kiforgatta a földtulajdon fogalmát a maga mivoltából, hogy ha akarom, van, ha akarom nincs!...

Sorozatcím:
Balzac Mesterművei
Fordítók:
Németh Andor
Illusztrátorok:
De Charles Huard
Borító tervezők:
Conrád Gyula
Kiadó:
Christensen és Társa Gutenberg Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Viktória-nyomda
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
263 + 260 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Honoré de Balzac

1799 - 1850
Honoré de Balzac (Tours, 1799. május 20. – Párizs, 1850. augusztus 18.) francia regényíró, a francia realista regény megteremtőinek egyike, neve a világirodalom legjelentősebb alakjai között szerepel.

Honoré de Balzac  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 900 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...