Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A párizsi Notre-Dame I-II.

A párizsi Notre-Dame I-II. - Victor Hugo - Régikönyvek
(0 vélemény)

Victor Hugo. A párizsi Notre-Dame I-II. Budapest. Az Est Lapkiadó RT. és a Pesti Napló RT. (Athenaeum irodalmi és nyomdai r.-t nyomása). 328 + 376 p. Fűzött egészvászon. (Filléres klasszikus regények). // Van egy híres gúnyrajz Victor Hugo-ról. Összes műveinek eltörpülő felhőkarcolóján ül szétvetett lábakkal, lehajtott fejjel magábamerülten, elgondolkozva, roppant homloka betölti a fél eget, amelyre lázadozva borzolódik föl haja, kissé felhúzott bal lábát sarkával megtámasztva az Académie Francaise kupoláján nyugtatja, kinyujtott jobb lába a Théátre Francais tetején balkezével lehajló homlokát támasztja, jobb keze karhosszúságú lúdtollat tart, bal könyöke térdén, háta a Notre-Dame két tornyának vetve, jobb könyöke a két torony közén, művei alatt az Akadémia homlokzatáig érő roppant láda »Jövedelem« felírással, amelybe apró emberkék létrán szállítják a pénzes zacskókat, az Akadémiának tűzoltólétra támasztva, apró emberkék másznak fel rajta, az egyik már Hugo sarkát nyaldossa, a Théátre Francais tetején frakkos liliputiak, az egyik a cipőből kiálló nagy ujjat öleli át, amely háromszor akkora, mint az ölelő, a kép bal sarkában a Porte Saint-Martin színház, előtte a tolongó közönség hangyaraja, tetején egy örvendő, kitárt karú alakocska, nyilván az igazgató, a levegőben Victor Hugo képzeletének ijesztő árnyalakjai, a háttérben a Colonne Vendóme, amely alig olyan magas, mint az összegyüjtött művek roppant oszlopa.

Sorozatcím:
Filléres klasszikus regények
Fordítók:
Benedek Marcell
Kiadó:
Az Est Lapkiadó RT. és a Pesti Napló RT.
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum irodalmi és nyomdai r.-t nyomása
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
328+376 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Victor Hugo

1802 - 1885
Victor-Marie Hugo [viktɔʁ maʁi yɡo] (Besançon, 1802. február 26. – Párizs, 1885. május 22.) francia romantikus költő, regény- és drámaíró, politikus és akadémikus.

Victor Hugo  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1989
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 700 Ft 1 360 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...