Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A postás mindig kétszer csenget

A postás mindig kétszer csenget - James M. Cain - Régikönyvek
(3 vélemény)

"- Azt hiszem, ők azok. Hárman vannak. - Hozd ide őket! Cora a szoknyája övébe dugta a pisztolyt, úgyhogy nem lehetett észrevenni, és kiment. Egy perc múlva zuhanást hallottam. Az egyik pasas volt. Felemelt kézzel lépkedtek hátrafelé Cora pisztolya előtt, és az egyikük elvágódott a küszöbön. Kinyitottam a fészer ajtajaát. - Parancsoljanak, uraim. Bejöttek. A kezük még fenn volt. Cora átadta a pisztolyt. - Mindnek volt revolvere. Az étteremben hagytam őket. - Menj inkább értük, Cora. Hátha még többen jönnek."

Fordítók:
Kovács György
Borító tervezők:
Szabó Árpád
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Szombathely
Nyomda:
Sylvester János Nyomda
ISBN:
9630731363
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
122 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

James M. Cain

James M. Cain  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 900 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1957Magvető Könyvkiadó) 2022. 10. 08. 9:01

    A vidéki kisváros boltosához vándorlegény áll be segédnek.Közte,s a tulajdonos fiatal felesége között hamarosan szenvedélyes vonzalom alakul ki.Szerelmük és terveik útjában csak a korosodó férj áll....Elragadó szerelmes krimi titkokról és vágyakról pont neked!Vidd haza nyugodtan tetszeni fog!

  • 2021. 03. 02. 12:26

    Nem volt semmilyen ismeretem a könyvről, nem tudtam mire számítsak és meglepően jónak éreztem. Rövid kis könyv, könnyen és gyorsan olvasható, egy szabad délutánra a legjobb választás. Nincsek felesleges részek, nincs időhúzás. 120 oldalnyi igzalom és szenvedély! :)

  • 2021. 01. 10. 12:52

    Mai szemmel nézve leginkább hangulatában és dramaturgiájában erős a kötet. Az elején roppant zavaró volt, hogy egyből belevágtunk az eseményekbe, a párbeszédeket ritkán szakította meg bármiféle leírás (néha nem egyértelmű, hogy éppen hol és kik beszélgetnek), de ha az ember rákap az ízére, onnantól kezdve olvastatja magát a regény. Ugyanakkor bámulatos, hogy minden egyéb hibája ellenére mennyire bravúros a hangulatteremtés (rég olvastam már olyan regényt, aminek sötétsége ennyire rátelepedett volna a lelkemre), és az is, hogy bár 2020-ban sem az erőszakos, sem az erotikus részek nem tűnnek megbotránkoztatónak, a kötet 1934-es megjelenésekor ezek bizony erős dolgok voltak, a nyílt ábrázolása miatt be is tiltották. (Mennyit változik a világ – és közben mennyi minden állandó!) Abszolút megállja a helyét a Krimi Klasszikusok sorában, és végre én is megtudhattam, honnan is ered „a postás mindig kétszer csenget” kifejezés. :)