Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A természet könyve Ég és a Föld

A természet könyve - Péch Aladár, Tass Antal dr., Loczka Alajos, Róna Zsigmond, Hoffmann Ernő, Ballenegger Róbert, Kéz Andor - Régikönyvek
A természet könyve - Régikönyvek A természet könyve - Régikönyvek A természet könyve - Régikönyvek
(0 vélemény)

Péch Aladár. Tass Antal dr. Loczka Alajos. Róna Zsigmond. Hoffmann Ernő. Ballenegger Róbert. Kéz Andor. A természet könyve. Budapest, [1930]. Könyvbarátok Szövetsége. Királyi Magyar Egyetemi Nyomda. 238 p. Félbőr. // Részlet a könyvből: Sok olyan könyvet írnak, sok olyan beszédet tartanak az emberek, amelyekben a mi világunknak, a körülöttünk lévő természetnek gyakran csodálatos dolgairól szólnak. Sok ilyen írásban, beszédben figyelmeztetnek bennünket a természet hatalmas, sokszor áldásos, de sokszor bizony romboló erőire; büszkén hivatkoznak arra, hogy íme az ember képességei mennyire szembe tudnak szállani ezekkel az erőkkel; mennyire tudnak rajtok diadalmaskodni, vagy tudják ezeket az ember céljaira felhasználni. Sokszor a természet szépségeit írják le s megint az emberi ész hatalmas képességeivel dicsekedve magyarázgatják meg, hogyan keletkeztek ezek a szépségek, hogyan terem, növekszik a virág; hogyan jött létre az ember; mik azok a szép csillagok, amikben tiszta estéken elgyönyörködünk. Sok ilyenféléről van szó ezekben az írásokban, beszédekben. De egyről ritkán emlékeznek meg. Arról, aki mindezeket megteremtette, aki az emberbe beléojtotta az észbeli képességet, a törekvő akaratot. Ha pedig megemlékeznek, akkor azért teszik ezt, hogy letagadják, cáfolgassák létezését. Különös dolog ez. Ha a gondolkodó ember kimegy a szabadba s ott elgyönyörködik a viruló növényzetben, vagy elnézi a ragyogó égboltot; amikor a természet romboló erőinek hatását érzi; amikor a könyveiben tanulmányozza a természet világát, mindig épp a természet szemlélése erősíti meg benne legjobban az érzést, amely úgyis ott lappang lelkében s amely érzés a világ létezésének, elrendezésének végső okát valami rajtunk kívül, felettünk álló hatalomban keresi.

Kiadó:
Könyvbarátok Szövetsége
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kötés típusa:
fűzött félbőr
Terjedelem:
238 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.55kg
Kategória:
Péch Aladár: Vallás és természettudomány
Tass Antal: A csillagos ég 30
Tass Antal: A napról 66
Loczka Alajos: A levegő 82
Róna Zsigmond: Az időjárás 93
Hoffmann Ernő: A táj színeiről 123
Ballenegger Róbert: A föld 139
Loczka Alajos: A víz 157
Kéz Andor: A víz földrajza 194

Péch Aladár

Péch Aladár  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
720 Ft 288 Ft
60%
Hűségpont:
 
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
640 Ft 256 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...