Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Vörös Sárkány ízei

A Vörös Sárkány ízei - Kassai György, Zhao Yi - Régikönyvek
A Vörös Sárkány ízei - Régikönyvek A Vörös Sárkány ízei - Régikönyvek A Vörös Sárkány ízei - Régikönyvek A Vörös Sárkány ízei - Régikönyvek A Vörös Sárkány ízei - Régikönyvek A Vörös Sárkány ízei - Régikönyvek A Vörös Sárkány ízei - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
TexTura Kiadó
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda RT
ISBN:
9630277263
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
82 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 23.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
ELŐSZÓ AZ OLVASÓHOZ / 8

A KNAI ÉTKEZÉSI KULTÚRÁRÓL / 10

LEVESEK
Csirke alaplé / 14
Savanyú-erős leves / 14
Won-ton leves / 15
Halgombóc leves / 16
Mustárgyökér leves / 16
Sanghaji tojásleves / 16
Szárnyasleves üvegtésztával / 17

ELŐÉTELEK
Füstölt tojás / 20
Teatojás / 20
Sült tojásrolád / 20
Kínai palacsinta / 21
Húslabdák / 22
Hideg-erős káposzta / 22
Ánizsos csirkemáj / 23
Húsos táska / 24
Sült rizs / 24
Tojásos rizs / 25

ÉDESSÉGEK
Mandulás tofu / 28
Aszalt gyümölcsös Won-ton / 28
Sült tészta / 28
Bundázott alma vagy banán szezámmaggal / 29


SZÁRNYASOK
Mandulás csirke / 32
Pirított csirke hoisinmártással / 32
Szezámmagos csirke / 33
Édes-savanyú csirkehús / 34
Csirkehús kesudióval / 34
Currys csirke / 35
Csirkehús bébikukoricával / 36
Szecsuáni csirke / 36
Párolt csirkeszárnyak osztrigamártással / 37
Kacsahús vízigesztenyével és hoisinmártással / 38
Kacsahús fehérborban / 38
Kacsahús ananásszal / 38
Pekingi kacsa / 39

TENGERI ÉTELEK
Édes-savanyú tintahal / 42
Tintahal pirospaprikával szecsuáni módon / 42
Tengeri hal húsos-erős mártással / 43
Tengeri rák kínai gombával és uborkával / 44
Rák Chow Mein / 44
Rák szecsuáni módon / 45
Rák kantoni módon / 46
Párolt hal zöldséges paradicsommártásban / 46
Párolt hal szójabab sajttal / 47
Rákkal töltött gomba / 48
Üvegtészta rákkal és csirkehússal / 48

SERTÉSHÚSOK
Édes-savanyú sertéshús / 52
Ötfűszeres sertéshús / 52
Sertéshús szecsuáni módon / 53
Sertéshús kínai gombával / 54
Sertéshús Chop Suey / 54
Kínai üvegtészta darált sertéshússal (Vermicelli) / 56
Sertéshús bambusszal és babcsírával / 56
Sertéshús paprikával / 57
Szezámmagos sertéshús / 58
Sült sertésrolád / 58
Sertéshús kínai káposztával erős mártásban / 58
Édes-savanyú sertésmáj / 59


MARHAHÚSOK
Marhahús broccolival / 62
Marhahús gyömbérrel / 62
Marhahús Chop Suey / 62
Pirított marhahús üvegtésztával / 64
Szárított csípős marhahús szecsuáni módon / 64
Marhahús hagymával / 65
Marhahús gombával és paprikával / 66
Marhahús osztrigamártással / 66
Marhahús Chow Mein / 67
Narancsos marhahús / 68
Marhahús feketebab-mártással / 68

ZÖLDSÉG ÉTELEK
Vegyes zöldség tojáslepénnyel / 72
Párolt gomba párolt paprikával / 72
Pirított vegyes zöldség / 73
Pácolt lótuszgyökér / 74
Tavaszi rolád (zöldséges) / 74
Édes-savanyú káposzta / 75
Szezámos padlizsánsaláta / 76
Pirított babcsíra / 76
Fejes saláta osztrigamártással / 76

NÉHÁNY KONYHATECHNIKAI JÓTAN ÁCS / 78

ALAPANYAGOK ÉS FŰSZEREK / 80


SZÁRNYASOK
Mandulás csirke / 32
Pirított csirke hoisinmártás.sal / 32
Szezámmagos csirke / 33
Édes-savanyú csirkehús / 34
Csirkehús kesudióval / 34
Currys csirke / 35
Csirkehús bébikukoricával / 36
Szecsuáni csirke / 36
Párolt csirkeszárnyak osztrigamártással / 37
Kacsahús vízigesztenyével 6 hoisinmártással / 38
Kacsahús fehérborban / 38
Kacsahús ananásszal / 38
Pekingi kacsa / 39

TENGERI ÉTELEK
Édes-savanyú tintahal / 42
Tintahal pirospaprikával szecsuáni módon / 42
Tengeri hal húsos-erős mártással / 43
Tengeri rák kínai gombával és uborkával / 44
Rák Chow Mein / 44
Rák szecsuáni módon / 45
Rák kantoni módon / 46
Párolt hal zöldséges paradicsommártásban / 46
Párolt hal szójabab sajttal / 47
Rákkal töltött gomba / 48
Üvegtészta rákkal és csirkehússal / 48

SERTÉSHÚSOK
Édes-savanyú sertéshús / 52
Otfiiszeres sertéshús / 52
Sertéshús szecsuáni módon / 53
Sertéshús kínai gombával / 54
Sertéshús Chop Suey / 54
Kínai üvegtészta darált sertéshússal (Vermicelli) / 56
Sertéshús bambusszal és babcsírával / 56
Sertéshús paprikával / 57
Szezámmagos sertéshús / 58
Sült sertésrolád / 58
Sertéshús kínai káposztával erős mártásban / 58
Édes-savanyú sertésmáj / 59

6


MARHAHÚSOK
Marhahús broccolival / 62
Marhahús gyömbérrel / 62
Marhahús Chop Sucy / 62
Pirított marhahús üvegtésztával / 64
Szárított csípős maflahús szecsuáni módon / 64Marhahús hagymával / 65
4Marhahús hagymával / 65
Maflahús gombával és paprikával / 66
Marhahús osztrigamártással / 66
Marhahús Chow Mein / 67
Narancsos marhahús / 68
Marhahús feketebab-mártással / 68

ZOLDSÉG ÉTELEK
Vegyes zöldség tojáslepénnyel / 72
Párolt gomba párolt paprikával / 72
Pirított vegyes zöldség / 73
Pácolt lótuszgyökér / 74
Tavaszi rolád (zöldséges) / 74
Édes-savanyú káposzta / 75
Szezámos padlizsánsaláta / 76
Pirított babcsíra / 76
Fejes saláta osztrigamártással / 76

NÉHÁNY KONYHATECHNIKAI JÓTANÁCS / 78

ALAPANYAGOK ÉS FLISZEREK / 80

7


ELŐSZÓ AZ OLVASÓHOZ / 8

A KÍNAI ÉTKEZÉSI KULTÚRÁRÓL / 10

LEVESEK
Csirke alaplé / 14
Savanyú-erős leves / 14
Won-ton leves / 15
Halgombóc leves / 16
Mustárgyőkér leves / 16
Sanghaji tojásleves / 16
Szárnyasleves üvegtésztával / 17

ELŐÉTELEK
Füstölt tojás / 20
Teatojás / 20
Sült tojásrolád / 20
Kínai palacsinta / 21
Húslabdák / 22
Hideg-erős káposzta / 22
Ánizsos csirkemáj / 23
Húsos táska / 24
Sült rizs / 24
Tojásos rizs / 25

ÉDESSÉGEK
Mandulás tofu / 28
Aszalt gyümölcsös Won-ton / 28
Sült tészta / 28
Bundázott alma vagy banán szezámmaggal / 29


Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...