Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A zsidók ókori története Asszírok, médek és perzsák tündöklése és bukása

A zsidók ókori története - Maspero, Gaston - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ez a könyv a Marczali Henrik által szerkesztett Nagy Képes Világtörténet című sorozat első, A Kelet ókori népeinek története című műve a zsidók történetére vonatkozó részének változatlan utánnyomása. Az ősi zsidó nép történetét a kezdetektől a makedón hódításig tartalmazza, miközben bemutatja az asszírok, a médek és a perzsák tündöklését és bukását.

Sorozatcím:
Könyvkuckó
Fordítók:
Fogarassy Albert
Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Multipress 2000 Kft. nyomdaüzeme
ISBN:
9639066311
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
356 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Az Asszír birodalom és a keleti világ a Szargonidák uralomra jutásáig
Az első asszír királyság. A zsidók Kánaán földjén
A zsidó királyság
A második asszír birodalom Szargon trónraléptéig
A Szargonidák
A szargonidák és a keleti világ Kürosz (Kyros) trónraléptéig
Ázsia a szargonidák idejében
A keleti világ a méd birodalom idejében
Perzsa hódítás
Perzsa birodalom hanyatlása és bukása
A régi keleti világ a makedón hódítás pillanatában

Maspero, Gaston

1846 - 1916
Sir (1909-től) Gaston-Camille-Charles Maspero (Párizs, 1846. június 24. – Párizs, 1916. június 30.) francia egyiptológus. Szülei olaszok voltak. Már 14 éves korában érdeklődött az ókori Egyiptom után. 1869-től a párizsi École des Hautes Études-ben egyiptológiát tanult. 1867-ben ismerkedett meg Auguste Mariette-tel a párizsi világkiállításon, aki 1872-ben megbízta a hieroglifa szövegek tanulmányozásával. 1873-ban szerzett doktorátust. 1874-től már a Collége de France egyiptomi filológia és régész-professzora. Először 1880-ban vezetett expedíciót Egyiptomba, ahol a kairói Francia Régészeti Intézet feltárásait irányította a Királyok-völgyében . Mariette halála után, 1881-ben átvette a Bulaq Múzeum ( a mai Kairói Egyiptomi Múzeum) és az egyiptomi Nemzeti Régészeti Hivatal vezetését. Továbbvitte a nagy előd munkáját, kiterjesztette az ásatási és templom-helyreállítási programokat, szabályozta az ásatások rendjét, létrehozva a régészeti inspektorátusok rendszerét. Folytatta az Egyiptomi Múzeum gyűjteményének rendezését és katalogizálását. Hírnevét mégis inkább annak köszönheti, hogy elsőként publikálta a piramisszövegekként ismert halotti szövegeket. Megbízatása az intézmények élén először 1886-ig tartott, majd ismételten ő vezette ezeket az intézményeket 1899-től 1914-ig.

Maspero, Gaston  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...