Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ábel és Eszter Kisregények (1905-1913)

Ábel és Eszter - Gárdonyi Géza - Régikönyvek
Ábel és Eszter - Régikönyvek Ábel és Eszter - Régikönyvek Ábel és Eszter - Régikönyvek
(0 vélemény)

Újabb Gárdonyi-kötetünkben az írói pálya középső szakaszának kisregényei találhatók: az Ábel és Eszter, Te Berkenye és a Szunyoghy miatyánkja. Az Ábel és Eszter egy különös és tiszta szerelem részletezően finom rajza az első megpillantástól a végleges elválásig. Gárdonyi költői átéléssel és biztos lélektani tudással elevenítette meg a két fiatal s egyben a századforduló Budapestjének hangulatát is. A Te Berkenye szintén szerelmi történet, egy gazdag és különc öregember, egykori parasztfiú idézi fel benne ifjúkori, beteljesületlen szerelmének emlékét egy elszegényedett grófkisasszony iránt. A Szunyoghy miatyánkja, detektívregényekre emlékeztető, nagyon fordulatos, itt-ott meseszerű história egy emberről, aki az élet legnagyobb csapásai ellenére sem lett az öngyilkosságba kergető "fantázia" rabjává. Szunyoghynak mindig maradt ereje életét újrakezdeni, s vallomásainak tanulsága, hogy a csalódások és csapások ellenére is érdemes élni. A kötet illusztrációit Csernus Tibor rajzolta.

Illusztrátorok:
Csernus Tibor
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1962
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
491
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
Ábel és Eszter 7
Te Berkenye 149
Szunyoghy miatyánkja 251
Gárdonyi Géza kisregényei 479

Gárdonyi Géza

1863 - 1922
Gárdonyi Géza (eredetileg Ziegler Géza; Gárdony-Agárdpuszta, 1863. augusztus 3. – Eger, 1922. október 30.) író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja. A 19–20. századforduló magyar irodalmának népszerűségében máig kiemelkedő alakja. Korának sajátos figurája, egyik irodalmi körhöz sem sorolható tagja volt. Életműve átmenetet képez a 19. századi romantikus, anekdotikus történetmesélés és a 20. századdal születő Nyugat-nemzedék szecessziós, naturalista-szimbolista stíluseszménye között.

Gárdonyi Géza  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1941
Antikvár könyv
3 000 Ft 1 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...