Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ahogy elkezdődött Egy magyar vadász hitvallása

Ahogy elkezdődött - Széchenyi Zsigmond - Régikönyvek
(1 vélemény)

Afrikai, indiai, alaszkai vadászkönyvei után Széchenyi Zsigmond e könyvben hazai vadászemlékeit írta meg: vadászneveltetésének első részét, a csúzlitól a golyóspuskáig, az első vérebtől az első szarvasig. Egy vadász-önéletrajz első kötete tehát ez; egy életre szóló szenvedély kezdetének és kialakulásának története, bevezetés a férfikor "igazi" nagy vadászataihoz, amelyeket a szerző emlékezéseinek más köteteiben írt meg. Széchényi Zsigmond ezt a vállalkozást nehezebbnek érzi, mint az egzotikus tájak, ismeretlen állatok bemutatását. "A téma méretei megtorpantanak - írja bevezetőjében -, fémjelzése bizonytalanná teszi kezemben a tollat. Ilyesfélét érezhet steril fátyla alatt a gumikesztyűs sebész, mikor legkedvesebb hozzátartozója fekszik előtte a műtőasztalon. Én is olyan ingadozva, olyen megilletődve nyúlok ehhez az íráshoz, mint valami féltett, törékeny portékához; nehogy elejtsem, nehogy megsértsem, nehogy bántódása essék. Nehogy utóbb még az én erdőm, a magyar erdő csatlakozzék tollamban."

Sorozatcím:
Olcsó Könyvtár
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum
ISBN:
9631506045
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
276 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.50cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Széchenyi Zsigmond

1898 - 1967
Sárvár-felsővidéki gróf Széchenyi Zsigmond (Nagyvárad, 1898. január 23. – Budapest, 1967. április 24.) magyar vadász, író. A magyar vadászati kultúra kimagasló alakja. Afrika, India, Alaszka és Európa vadásza, kiemelkedő vadásztrófeája, hogy világrekordnak számító addax elejtője. Vadászkönyvtára Magyarország legjelentősebb vadászati szakkönyvgyűjteménye, mely jelenleg a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg.

Széchenyi Zsigmond  további könyvei

akár 10%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 500 Ft 5 200 Ft
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1962
Antikvár könyv
1 200 Ft 1 080 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2004Mérték Kiadó) 2020.07.11. 18:34

    Ezt a könyvet mindenkinek érdemes elolvasni, akár többször is. Egy rendkívül jó íráskészséggel megáldott, nagy műveltségű vadászírónak talán a legismertebb könyve. A Vadászlap és a Fehova 2015-ben megtartott szavazása alapján az Ahogy elkezdődött lett annak a szavazásnak a győztese, amelyik a legjobb magyar vadászkönyvet kereste, az olvasók véleményének figyelembe vételével. Népszerűségének köszönhető, hogy mostanáig nagyon sok kiadást ért meg. A benne találgató eredeti fotóanyag közelebb hozza egy már letűnt korszak világát, bemutatja egy magyar grófi család mindennapjait, és azt, hogyan válik a gyermek Széchenyi Zsigmond fiatal felnőttkorára ügyes és tapasztalt vadásszá. A könyv folytatása az Ünnepnapok - Egy magyar vadász hitvallása, érdemes azzal folytatni Széchenyi Zsigmond gazdag életművével való ismerkedést. Ez a legjobb magyar vadászkönyv!