Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Amit a gyermeknek tudnia kell Gyakorlati útmutató szülők számára - Hogyan beszéljünk gyermekünkkel kényes témákról, és válaszoljunk a szexualitással kapcsolatos kérdéseire mai, szbados világunkban?

Amit a gyermeknek tudnia kell - Gordon, Judith, Gordon, Sol - Régikönyvek
Amit a gyermeknek tudnia kell - Régikönyvek Amit a gyermeknek tudnia kell - Régikönyvek
(0 vélemény)

Gyermekeinket a szexualitással kapcsolatban zavarba ejtő, sőt néha káros hírekkel bombázzák a különféle filmek, a televízió, a slágerek, a folyóiratok és a könyvek. Szülőként meg kell tanulnunk, hogyan segítsünk nekik egészséges, pozitív hozzáállást kifejleszteni e témával kapcsolatban - s ellenállni a média és a társak nyomásának. A könyv segítséget nyújt abban, hogyan beszéljünk erről az érzékeny témáról nyíltan, a megfelelő információkat átadva, s megmutatja, hogyan: - nőjünk fel ahhoz a felelősséghez, hogy gyermekeink elsődleges szexuális nevelői vagyunk; - készüljünk fel nemiséggel kapcsolatos kérdéseik megválaszolására; - részesítsünk gyermekeinket józan gyakorlati útmutatásban; - segítsünk nekik egészséges gondolkodásmódot és értékrendet kifejleszteni a partnerkapcsolatban. A szülők számára ez felbecsülhetetlen értékű lehetőség arra, hogy megtanulják, miként védhetik meg gyermekeiket a mai világban. Az a gyerek, aki a szexualitással kapcsolatos tényeket ismeri, és nyíltan tud beszélni erről a témáról, kevésbé hajlamos kísérletezni! Így kisebb a veszélye, hogy kihasználják őket, s ők is kevésbé használnak ki másokat. Sol Gordon a Syracuse University Child and Family Studies tiszteletbeli professzora, illetve az egyetem Családkutató és Nevelő Intézetének korábbi igazgatója. Széles körben ismertek a szexualitással, a családokkal, a kapcsolatokkal és az öngyilkosság-megelőzéssel kapcsolatban végzett munkái és előadásai. San Franciscoban él. Az elhunyt Judith Gordon Dániában tanult, ahol óvodai nevelőként és újságíróként dolgozott. M. S. W. képesítését a Smith College-on szerezte, majd Izraelben és az Egyesült Államok keleti városaiban tevékenykedett szociális munkásként.

Fordítók:
Sudár Balázs, Pete Klára
Kiadó:
Pécsi Direkt Kft. Alexandra Kiadó
Kiadás éve:
2000
Kiadás helye:
Pécs
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9633678846
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
459 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
1. A család és a „szexuális forradalom" 11
2. A gyermekek önbecsülésének növelése 33
3. Saját szexualitásunk elfogadása 49
4. Kérdezhető szülővé válni 81
5. Szexuális nevelés az iskolában 111
6. Az erkölcsös szexuális nevelés ügye 139
7. Amit a gyermekeknek tudniuk kell:
az iskoláskor és a tinédzserkor előtti években 153
8.. Amit a gyermekeknek tudniuk kell:
a serdülőévekben 197
9. Szülők kérdezik a serdülőkorról 251
10. Tinédzserek és fiatal felnőttek számára 321
11. Szexuális úton terjedő betegségek 367
12. A gyermek szexuális integrálásának táplálása
különleges helyzetekben 397
13. Hogyan használhatja fel a szülő híres
emberek „szexbotrányát" szexuális nevelésre 423
14. A család él és virul 433

Források. 458


Mások ezt is megvették mellé

Gordon, Judith

Gordon, Judith  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...