Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az ismeretlen sziget

Az ismeretlen sziget - Perry, Jacqes - Régikönyvek
Az ismeretlen sziget - Régikönyvek Az ismeretlen sziget - Régikönyvek
(1 vélemény)

„Amikor ​egy könyvre gondoltam, amit megírhatnék, a Könyvet képzeltem el, amelyből kiderülne egy ember egész élete, minden nyomorúsága és bolond reménye, hogy megindítsa mások szívét, szóval egy Bibliát, mely nem egy népnek és Istenhez fűződő kapcsolatának a története volna, hanem egy magányosé és az emberekkel való nem létező kapcsolataié, fájdalmaié és álmaié, vagyis vallomások volnának ezek, esztétikai válogatás nélkül, melyeket az igazi félelem, az igazi szerelem, az igazi szégyen duzzasztanának óriásira.” Ezeket a sorokat a regény főhőse, az ötvenéves agglegény egyetemi tanár, Gilles Laborde írja, s egy különös kaland kapcsán próbál is megfogalmazni egy hasonló vallomást – ez Az ismeretlen sziget. Laborde vitorlázás közben egy ismeretlen kis bretagne-i szigetre bukkan, egy megfoghatatlan vágy sugallatára betör a sziget egyetlen házába, s kutatni kezd a távollévő tulajdonos személye, élete, egyénisége után. Az ismeretlentől megrészegülve fiókokban turkál, naplókat, leveleket böngész, fényképek, bútorok titkát faggatja, még a házigazda szeretőit is felkeresi, s közben folyton retteg, hogy tetten érik, hogy ez az esztelen emberfelfedező kaland börtönbe juttatja. Hősünk voltaképpen barátot keres, képletesen is be akar törni a másik ember szigetére, a másik lényének kétségbeejtően zárt, igazán soha meg nem ismerhető világába. A hazájában elismert, több rangos irodalmi díjjal is kitüntetett Jacques Perry mesteri formakészséggel és szuggesztív erővel megírt könyve gondolatilag-érzelmileg gazdag mű, s egyszersmind vérbeli regény is izgalmas, szórakoztató olvasmány.

Fordítók:
Szabolcs Katalin
Borító tervezők:
Keller Klára
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630741318
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
522 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Hétfő I 5
Kedd I 15
Szerda / 57
Csütörtök és csütörtökről péntekre
virradó éjszaka / 105
Péntek I 188
Szombat I 202
Vasárnap, hétfő, kedd / 259
Baronnies I 427
Június 13., hét!) / 486
Új kézirat I 489

Perry, Jacqes

Perry, Jacqes  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
40%
Hűségpont:
 
akár 70%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 02. 10. 15:42

    Igen különleges könyv a tapintatlanságról, bűnről, kapcsolatokról, magányról, barátságról. Egy furcsa, érzékeny férfi monológja, amely minderről szól, de magáról az írásról is.