Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az út Trianonig Vérvonalak a Kárpát-medencében

Az út Trianonig - Nemere István - Régikönyvek
Az út Trianonig - Régikönyvek Az út Trianonig - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az ​első fejezet címéből megtudhatjuk, hogy „sosem voltunk egyedül”, s számba vehetjük a honfoglalás idején a Kárpát-medencében élt népcsoportokat, illetve azokat a népeket is, akik később érkeztek hazánkba, de beleolvadtak a magyarságba. Megtudhatjuk azt is, hogy már a középkori Magyar Királyságban is szép számmal éltek „idegenek”, ennek kapcsán pedig nem csupán a szász városok kerülnek szóba, hanem tudomást szerezhetünk a törzsfők rabnőiről, külhonból érkezett lovagok, udvarhölgyek leszármazottairól, sőt, a „nyugatról idecsődült papok” számtalan gyermekéről is. A továbbiakban arról olvashatunk, miként változtak Magyarország etnikai viszonyai a különböző történelmi kataklizmák, elsősorban a török hódoltság hatására. Nemere István Trianon fő okát mégis a hazájában kisebbségbe került magyarság 18-19. századi elhibázott nemzetiségpolitikájában látja, nem győzi hangsúlyozni a politikai döntéshozók elhibázott lépéseinek következményeit, de azért szót ejt a bécsi udvar, illetve a nemzetiségek jogos vagy ok nélküli magyarellenességéről is.

Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás éve:
2006
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Debreceni Kinizsi Nyomda
ISBN:
9633754453
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
198 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
1. Sosem voltunk egyedül
2. Idegenek mindenhol
3. Vendégjárás
4. Viszonyok és indulatok
5. Száguldás a katasztrófába
6. Világvége?

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1991
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...