Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az utolsó szó jogán. (dedikált)

Az utolsó szó jogán. (dedikált) - Eörsi István - Régikönyvek
Az utolsó szó jogán. (dedikált) - Régikönyvek Az utolsó szó jogán. (dedikált) - Régikönyvek Az utolsó szó jogán. (dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Eörsi István. Az utolsó szó jogán. Budapest, 1985. AB Független Kiadó. 93 + [1] p. Ungvári Tamás könyvtárából. Dedikált példány. Szamizdat kiadás. "Lukács Györgyről szóló írásaim egy részét tartja kezében az olvasó. Az interjú Nyugat-Berlinben született, Tábori György ösztönzésére, 1983-ban. Először 1984-ben jelent meg, Die Stimme seines Hern címen a nyugat-berlini LCB kiadónál, majd ugyanebben az évben publikálta egy belgrádi folyóirat is; az angol szöveg (szintén egy folyóirat számára) most készül. A darabot benyújtottam a Magvető Könyvkiadónak is, ahol drámakötetem kéziratait gondozzák - a kiadó azonban erre az írásomra nem tartott igényt. A két vers már megjelent kötetben (Jönnek a bájos tények, Szépirodalmi Könyvkiadó, 1983), az Egy álom-ot a hetvenes évek elején, E. I. önkéntes zavaros érzelemfutamait pedig 1979-ben vagy 1980-ban írtam. Esszém Az utolsó szó jogán (1978) az Interjú magnószalagon című könyvem előszava. E könyvben azoknak az életrajzi beszélgetéseknek az anyagát dolgoztam fel, amelyeket Vezér Erzsébet és én folytattunk a halálosan beteg Lukács Györggyel 1971 tavaszán. Ezt is felajánlottam, 1978-ban, a Magvető Könyvkiadónak. A kiadó - a tanulmány kivételével - szerződött is rá 1981 januárjában, de ez a szerződés újabb négy év lejártával érvényét veszítette. A beszélgetések közben megjelentek a tanulmánnyal együtt német, olasz, angol, szerb, sőt magyar nyelven az újvidéki Új Symposionban (1981), előkészületben van továbbá a francia és a japán kiadás is" Fűzve.

Kiadó:
AB Független Kiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
93
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
Kategória:

Eörsi István

1931 - 2005
Eörsi István, eredeti nevén Schleiffer Ede (Budapest, 1931. június 16. – Budapest, 2005. október 13.) Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, műfordító, publicista.

Eörsi István  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...