Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Barbár a kertben és más esszék

Barbár a kertben és más esszék - Herbert, Zbigniew - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Éjszaka, mikor a máglyán még parázslik az emberi test, a merőleges déli falon három albigens ereszkedik le; eddig Montségur föld alatti üregeiben rejtőztek. Magukkal viszik a megmaradt kincseket, szent könyveket és a mártíromság bizonyságát.<br> Nehéz, émelyítő szag száll a völgybe, és szétfoszlik a történelemben."<br> (Albigensek, inkvizítorok és trubadúrok) <br><br> "Elsősorban költő volt Zbigniew Herbert, vagy esszéíró? Már maga a kérdés is blaszfémikus, hisz a XX. századi lengyel líra óriásáról van szó, akinek elfogadottsága és ismertsége, még nemzedékének legkiválóbbjaihoz mérve is, nem mindennapi" - írja Pályi András az utószóbana jelen kötet kapcsán, amely a hetvenes években nálunk is értelmiségi bestsellerként forgatott Barbár a kertben mellett bepillantást enged a költő gazdag esszéírói hagyatékába. Hisz a posztumusz napvilágot látott esszékötetek nem egyszerűen szerves részét képezik az életműnek, de mondhatni, ezekben rejlik az "ismeretlen Herbert" szíve. Egyfajta szemérmes konfesszionális attitűd jellemzi írásait, amelyek így sajátos ars poeticává válnak: az európai kultúrtörténet egykori, mára nemegyszer feledésbe merült ösvényeit járva, a megidézett, letűnt világ által mintegy önmagát vallja be. <br> Azt a kort, amelybenélt, és azokat az emberi feszültségeket, amelyek ma is kínoznak bennünket.

Kiadó:
Pesti Kalligram Kft.
Kiadás éve:
2010
ISBN:
9788081011573
Terjedelem:
412 oldal
Kategória:

Herbert, Zbigniew

1924 - 1998
Zbigniew Herbert (Lwów, 1924. október 29. – Varsó, 1998. július 28.) lengyel költő, esszéista, drámaíró, rádiójáték-író és moralista. A modern lengyel költészet egyik legismertebb és leggyakrabban fordított képviselője.

Herbert, Zbigniew  további könyvei

FORTINBRAS GYÁSZÉNEKE - VÁLOGATOTT VERSEK - Herbert, Zbigniew - Régikönyvek
15%
2 800 Ft 2 380 Ft (15%)
Új könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...