Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Benjamin Button különös élete - The Curious Case of Benjamin Button

Benjamin Button különös élete - The Curious Case of Benjamin Button - F. Scott Fitzgerald - Régikönyvek
(1 vélemény)

Olvasd, hallgasd, gyakorold! Angol-magyar kétnyelvű irodalmi nyelvoktató sorozat tanuláshoz, szintentartáshoz. Sorozatunkban az angolés amerikai irodalom nagyjainak klasszikus elbeszéléseit olvashatod eredeti nyelven, Arthur Conan Doyle-tól és Mark Twaintől Virginia Woolfig és F. Scott Fitzgeraldig - a magyar fordítás kíséretében! Azúj, modern fordítás egyszerre segíti az irodalom élvezetét és az eredeti mű pontos követését. Az angol szöveghez fűzött magyarázó jegyzetek a segítségedre lesznek a szóhasználat, a nyelvtani szerkezetek vagy éppen a kulturális mellékjelentések pontos megértésében. A elbeszéléseket az egyes kötetek megjelenése után letöltheted hangoskönyv formában is! A kötetekben található kóddal egy egyszerű regisztráció után lemásolhatod a hanganyagot, és egyúttal E-könyv-formában a könyv angol szövegét is megkapod. Tartalmi ismertető a sorozat 2. kötetéhez: A Benjamin Button különös élete szürreális történet: Roger Buttonnak, a baltimore-i felső osztály jeles tagjának fia a mindennapitól igencsak eltérő újszülött - hetvenéves férfiként jön a világra, nemcsak külsőre és az öregkor betegségeivel együtt, de a korához illenek magatartása jellemzői és az időtöltései is. Apja tagadja a nyilvánvalót, belemenekül az illúzióba, elhiteti magával hogy egy "normális" fiút nevel. Bár a rákényszerített életmód igencsak untatja a "gyermeket", a szülői tekintélyt tisztelve mindennek aláveti magát. Azéletét visszafelé élő Benjamin gyorsan fiatalodik, és idővel pontosan az az ifjú lesz, akit Roger áhított: betársul a családi üzletbe, gyönyörű feleséget kap, és gondos apja a saját fiának. A folyamat azonban megállíthatatlan: ahogy mások nem kerülhetik el a felnőtté válást és az öregedést, Benjamin sem tudja megállítani a fiatalodását, és ez számos groteszk következménnyel jár. Benjamin ekkor már megint nincs összhangban a többiek elvárásaival, s bár mindenki őt kárhoztatja, nincs választása, nem tud elmenekülni. Amikor a tükörben a sajátmegfiatalodott képét szemléli, nem tesz fel magának kellemetlen kérdéseket. Ennek ellenére a válasz nem késik sokáig...

Sorozatcím:
Kétnyelvű klasszikusok
Fordítók:
Bánki Veronika
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Kiadás éve:
2017
Nyomda:
AduPrint
ISBN:
9789630988568
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
96 oldal
Nyelv:
magyar, angol
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 10. 13. 19:47

    Azt mondják érdemesebb előbb elolvasni a könyvet és utána megnézni a filmet. Igaz lehet. A filmet többször is megnéztem, megható, ahogy végigkövetjük a főhős életútját. A könyv története ugyan lényegi pontokon eltér a filmtől, de nem kívánom lelőni a poént. A könyv különlegessége, hogy az egymás mellett angol és magyar nyelven olvasható.