Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Bizonyítékok

Bizonyítékok - Tublin, Valentyin - Régikönyvek
(1 vélemény)

Mit tesz az ember, ha a biztos megélhetést adó hétköznapok és önmaga megvalósításának bizonytalan kimenetelű lehetősége között kell választania? - Erre a kérdésre keresi a választ Szicsev mérnök is. Meghúzhatná magát a biztonságos, meleg zugban. A józan meggondolás is ezt diktálná. De megkísérelheti a lehetetlent, hogy a lehetséges közelébe férkőzzék. Mielőtt döntene, feltétlenül tisztáznia kell, vajon megférhet-e egymás mellett a zsenialitás és a gonoszság? Mit jelent számára a többi ember, s hol a helye a történelem óriási folyamatában? Bármelyik megoldást választja, egyúttal bizonyítékokat is gyűjt, hogy legyen mit felmutatnia, amikor - a másvilágon, avagy a saját lelkiismerete előtt - ítélőszék elé kerül s be kell bizonyítania, hogy nemhiába élt a földön. A Bizonyítékok hőse, az önmagával és másokkal szemben egyaránt magas követelményeket támasztó Szicsev, kortársunk, akit a hazánkban még ismeretlen fiatal író a mai irodalom modern eszközeivel mutat be.

Fordítók:
Doboss Gyula
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
6.300 darab
ISBN:
9630705389
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
168 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Tublin, Valentyin

Tublin, Valentyin  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1982
Antikvár könyv
800 Ft 720 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2017. 10. 12. 21:32

    Tublin könyve alapkérdéseket feszeget. Miért élünk? – teszi fel a kérdést, s költőinek tekintve meg is válaszol rá: hogy megtaláljuk a helyünket a világban, s közben boldogok legyünk. Szicsev mérnök tudja, hogy a szakmában számosan vannak nála jobbak, de hobbyjában, űzött sportjában, az íjászatban talán nyílhatna számára jobb perspektíva… S van hozzá ereje, hogy váltson. Nem akar egész életében középszerű, alkalmazkodó szakember lenni. Ki akarja próbálni, meg akarja valósítani magát, s ezért egyszerűen kisétál állásából… Az önéletrajzi elemekkel átszőtt kisregény nagyon időszerű a mában is… Ha konformistákká leszünk, ha pillanatnyi kényelmünk kedvéért megalkuszunk a körülményekkel, életünk elszürkülhet, vakvágányra fut, nem történik velünk semmi új, semmi nem ösztönöz fejlődésre. Filozofikus mélységű művészi vizsgálódás ez, nemcsak egy értelmiségi életérzés, de valamennyi társadalmi lény számára alapprobléma, amelyet akár valamennyien végiggondolhatnánk…