Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Bocsánat!

Bocsánat! - Várhelyi András - Régikönyvek
(0 vélemény)

A szerző - teljesen váratlan, szokatlan formában és tartalommal - a zsidó holokauszttal állítja párhuzamba 1956-ot. Könyörtelen, logikus, szigorú vonalvezetéssel, adatokkal alátámasztva bizonyítja, hogy Magyarországnak 1956 ugyanazt jelenti, mint például Izraelnek a holokauszt. 1956: a magyar holokauszt. A Bocsánat! felkavaró kötet, álljon bármelyik oldalon is az olvasó: akár a forradalmat leverők, akár a forradalmárok oldalán. Ilyen tartalmú és megközelítésű könyv még nem jelent meg sem 1956-ról, sem pedig a jelen sok-sok kérdést felvető magyar közéletéről, politikájáról, médiájáról, művészetéről. "1956 ma, nem érthető és nem érvényes az iménti felvetések nélkül. Mert történésekor sem volt öncélú és ma sem az. Így érvényes és így adóssága azoknak - akik nem kérnek bocsánatot... Én - bocsánatot kérek! Mindenkitől, akit akaratlanul, szándéktalanul, névvel vagy nélküle, bármelyik gondolatom megbántott volna! Isten látja a lelkem, senkit, sehogyan nem akartam, nem akarok megbántani. S a párhuzam a zsidó holokauszt és 56 magyar holokausztja között igazságos, jogos - bár szomorú és utóbbi elmaszatolt-, de mindenképpen tisztázásra kényszerítő. Az meg, hogy szerény lehetőségek között kiáltok a saját fajtám, a magyarok, a saját hazám, Magyarország gyerekeinek, a saját gyerekeimnek jövendője miatt - az engedtessék meg nekem! Remélem, ehhez a kiáltáshoz, ezzel a könyvvel, hozok magammal, könyvenként - egy Embert! Van remény, emberek! A remény - szószátyár, beszéltet magáról. Így lesz azután belőle - jövendő. Istennel, hittel és szeretettel."

Borító tervezők:
Végvári András
Kiadó:
Minerva Kiadó
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
MinervaPress
ISBN:
9638623780
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
132
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Várhelyi András

1953 -
Dr. Várhelyi András (Szilvásvárad, 1953. október 21. –) magyar újságíró, költő, író, jogász, országgyűlési képviselő, FKGP-tag, egyetemi tanár.

Várhelyi András  további könyvei

legjobb ár
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1987
Antikvár könyv
320 Ft 200 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...