Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Borok világa A világ legnevesebb borai 57 pompás fogással párosítva

Borok világa - Kriesi, Rolf, Osterwalder, Peter - Régikönyvek
Borok világa - Régikönyvek Borok világa - Régikönyvek Borok világa - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és segít a véleményalkotásban - szavakkal, de még inkább képekkel. Így hát ez egy igazán "látványos" csevegés. Csábítani pedig a borok világába, a legszebb borok nagy és távoli világába szeretne. Ez a második rész - mondhatni - egy világméretű borkalauz, egy "csevegő" képeskönyv...

Fordítók:
Hargitai György
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Könyvkiadó Nyomda
ISBN:
9630942852
Kötés típusa:
fűzött műbőr
Terjedelem:
201 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 23.00cm, Magasság: 31.00cm
Súly:
1.17kg
Kategória:
A borfajták
Kilenc különféle borfajtáról szóló alapismere-
tek: az étvágygerjesztő, tüzes és gyümölcsös
bortól az aromás és nehéz fehérborokig. A ro-
zék. Gyümölcsös, magukat itató vörösborok és
hordóban érlelt drágaságok. Habzóborok,
„szellemdús" különlegességek és édes-nemes
desszertborok. 8. oldal

A bor felszolgálása
A mesteri dugóhúzás. A kulturált bortöltés. A
gondos dekantálás. Poharak, melyek a kellő
megvilágításba helyezik a bort. A borhőmér-
séklet az élvezet fokmérője. 14. oldal

A borok értékelése
Az ízlelés érzéki élménye: szemmel, orral és
szájpadlással. Mit árul el a bor színe? Hogyan
ismerjük fel a bor ízét? Az 1001 aroma mesés vi-
lága. 21. oldal

A bornyelv
Mit árul el a borcímke a palack tartalmáról? Ho-
gyan fejezhetjük ki benyomásainkat a borról? A
borszótár: szolgálatkész szószedet. 28. oldal

A borvásárlás
Hogyan tegyünk szert az első kicsiny készletre,
s hogyan valósulhat meg a saját borpincéről
szőtt álmunk? A beszerzési források. Borlap ol-
vasása az étteremben. 32. oldal

Borral főzni
Miként alkalmazzuk a bort a konyhában: főzés-
hez, pároláshoz, pácoláshoz, édességeknél és
bormártásoknál. A borral főzés aranyszabályai.
192. oldal

Borválasztás a boros ételekhez
Az étkezés és a bor tökéletes összhangjáról; át-
tekintő táblázat. 196. oldal


Utazás az ízek és zamatok világában
a legnevesebb borokhoz a hozzájuk illő legjobb
ételek receptjeivel.
Áttekintés 37. oldal

Franciaország:
A nagy, klasszikus borok világa: a francia pezs-
gőtől a burgundin át a bordóihoz. 44. oldal

Olaszország:
Bor, csizmaszárig: a barolótól a chiantin át a
marsalához. 74. oldal

Spanyolország és Portugália:
Borvidékek: hagyomány és korszerűsítés. A
riojától a sherryn át a portóihoz. 100. oldal

Németország:
A magas észak borai: Badentől a Frankenen és a
Rajna-vidéken át Szászországig. 122. oldal

Svájc:
Kicsi és szép: Kelet-Svájctól a Genfi-tavon át
Valais-ba és Ticinóba. 144. oldal

Ausztria:
Idillikus borszeretet: a zöldvelteliniről, cirfand-
liról és kékfrankosról. 158. oldal

Délkelet-Európa:
A magyarországi legendás tokajitól a görögor-
szági gyantás recináig. 168. oldal

Tengerentúl:
Amerika: kaliforniai, chilei és argentin borok.
174. oldal
Afrika: búcsú a bortól Északon, borköszöntő
Délen. 184. oldal
Ausztrália/Új-Zéland: jönnek az ellenlábasok.
Borok Ausztráliából és Új-Zélandról. 185. oldal

Receptek a világ boraihoz 198. oldal
Tárgymutató 199. oldal
Borok beszerzési helyei 200. oldal
Impresszum, fényképek-jegyzéke 202. oldal

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...