Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Cukrászipar Anyagismeret; Üzemtani ismeretek; Termelés; Árszabás; Az ipar gyakorlása

Cukrászipar - Szilassy Alfonz - Régikönyvek
Cukrászipar - Régikönyvek Cukrászipar - Régikönyvek Cukrászipar - Régikönyvek Cukrászipar - Régikönyvek Cukrászipar - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Ipari szakkönyvtár 45-47
Kiadó:
Ipari Tanfolyamok Országos Vezetősége
Kiadás éve:
1941
Kiadás helye:
Budapes
Nyomda:
Pallas Irodalmi és Nyomdai R.-T.
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
260 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Oldal Oldal

I. Anyagismeret . . . . Mesterséges zamatosí-
Az anyagok felosztása 3 tök 89
Tápérték 4 Élesztő 90
Élelmiszerhamisítás 5 Enzim 92
Kocsonyásító és gumi-
Állati eredetű nyers- anyagok 97
anyagok ' 5
A tojás 5 Ásványi eredetű nyers-
A tojás vizsgálata 13 anyagok 98

A tej 15 Só 98
A tej vizsgálata 16 Sütőporok 100
Tejtermékek . . • 19 Kátrányfestékek 101
Természetes zsírok • 23 Szaharin 103
Mesterséges zsírok . 24 Kénessav 210
Mesterséges zsírok Víz 104
vizsgálata 25
II. Czemtani ismeretek 105
Növényi eredetű nyers- Cukrászipar 105
anyagok: Cukrászüzem 106

Cukrok 26 Berendezés 107
A. cukor Vőzése . 28 Felszerelés 108
A liszt 39 Tisztogatás 109
Sikérvizsgálat . . • 46 Kemence 116
Lisztraktárkönyv . Gázkemence 117
Gyümölcsök 56 Tüzelésmód 124
Gyümölcsök felosztása 59 Motor 130
Dél gyümölcsök . . 67 Gépek 131
Gyarmatáruk 71
Kakaó 71 III. Termelés 140

Márton-ama kezelése 77 Rendszerezés . • . . 140

Savak 83 Tésztaképzéstan • • • 140
Izesítők 85 Kovász 141
Zsíros olajok 87 Igazodás a lisztminő-
Illó olajok 88 séghez 146


Oldal Oldal
Tészta 147 Önköltségi árszámítá-
Érési jeles . 146, 148 sok 221
Átgyúrás 149 EladVisi árszámítások 226
Végérlelés 150 Haszon 226
Sütés 150 2 napos termelés . . 229
Gyúrt élesztőstészták . 152
Kevert élesztőslészták 154 V. Az Ipar gyakorlása.
Behajtott élesztőstész- Képesítés 231
ták 156 Iparigazolvány-
Átmenet az élesztős és kérvény 231
omlósok között . . 157 Résziparok 232
Dörzsölve hűtöttek, om- Társulás 232
lások 159 Gyárszerűség . . . . 233
Átmenet az omlósok Iparüzés megkezdése 233
és felvertek között 160 Áruház 234
Átmenet az omlósok Kontárok feljelentése . 234
és a hajtogatva hű- Árrombolás elleni pa-
töttek között . . . 161 nasz 234
Hajtogatva hűtöttek, Névtábla 468
vajas tészták . . . 162 .Kifüggesztendő táblák 235
Felvertek 166 Ipareikkek 236
Hengereltek 177 Italmérési engedély . 237
Krémek 180 Munkaidő 238
Tejszínesek 181 Záróra meghosszabbí-
Sárgakrémek 182 tás 239
Vajkrém 184 Vásári helyfoglalás . 240
Fagylaltok 185 Szabadság 241
Tartósított gyümöl- Tanoneokra vonatkozó
csök 190 előírás 242
Cukorkák 196 9 órán túl terjedő fog-
Áthúzó és díszítő ké- lalkoztatás . . . . 243
szítmények . . . . 199 Üzleti alkalmazottak-
ről szóló rendelet . 244
IV. Arazabás 210 Üzleti alkalmazottak
Mértékek 21Ó életkora 245
Anyagrészek számítása 212 'üzletvezető 246
Súlyveszteségek . . . 213 Mestervizsga 246
Nyersanyagszámítások. 213 Tanfolyamok . . . . 247
"üzemköltségszámítások 218 ej csokoládérendelet . 248


TARTALOMJEGYZÉK.


lwl

Oldal Oldal
jele. '1'4,7s 0.2.21 ársz.ítá•Tészta
Átgyárás 149 Elad,. árszámítások 216
Végórloléa 150 Kaszon

Q'títt iteSzásiés;td'le... 1r2 2 na"" "'""1" • '22
Kevert élesztástgaehlic 151 V. A. ipar
Behajtott élesztostész- Képesítés 231
'élvg=y"-"'.
• k 2 24

kezdése 3

Kontúrok feljelentése .2'34
Arroinbelás elleni pa: -24

Névtábla 2:8

l Itnlmérési enged'
233


Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...