Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Derszu Uzala A Távol-Kelet őserdeiben

Derszu Uzala - V. K. Arszenyev - Régikönyvek
(1 vélemény)

Amikor a Szovjetunióban 1928-ban megjelent Arszenyev Derszu Uzala című könyve, Gorkij meleg hangú levélben üdvözölte a szerzőt: "Tisztelt Vlagyimir Klavgyijevics! Nagy élvezettel és gyönyörűséggel olvastam könyvét. Nem szólva tudományos értékéről, mely kétségtelen és hatalmas - valósággal elbűvölt ábrázoló ereje. Önnek sikerült magában egyesítenie Brehmet és Fenimore Coopert - s ez, higgye el, nem csekély dicséret. A gold alakját kitűnően írta meg; számomra élőbb és művészibb figura, mint Bőrharisnya…" Arszenyev távol-keleti útirajzait világszerte sokan ismerik és kedvelik, még most, hosszú évtizedekkel azután is, hogy szerzőjük mérőasztallappal kezében, arcán moszkitóhálóval, kis vadászkülönítménye élén bejárta a Szihote-Aliny hegyvidékét, az Usszuri és az Amur menti őserdőket, és a Tengermelléket, addig teljesen ismeretlen, szűz területeket tárva és térképezve fel, sokszor emberfeletti nehézségek és nélkülözések árán, nemegyszer valóságos életveszélyben. Expedícióinak tudományos eredményei ma is helytállóak, a tajga életének, természetvilágának avatott leírása, az expedíciók során átélt kalandok-élmények izgalmas megelevenítése pedig nemcsak kiváló természetbúvárra, hanem vérbeli íróra vall. Ám könyveinek mindeme erényei között is talán legnagyobb a gold vadász, a tajgával együtt élő-lélegző, tiszta szívű természeti ember, Derszu Uzala alakjának megelevenítése. Arszenyev és Derszu Uzala neve és alakja elválaszthatatlanná lett egymástól, az igazi emberség, önfeláldozó helytállás származási, nemzeti és műveltségi különbségeket eltüntető, nagyszerű jelképévé.

Sorozatcím:
Világjárók 106.
Fordítók:
Terényi István
Borító tervezők:
Benczúr Gyula
Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik, rövidített, javított kiadás
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
ISBN:
9632801164
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
360 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
UTAZÁSOK A SZIHOTE-ALINY HEGYVIDÉKÉN
19oz-1906
Az Üvegvölgy
Találkozás Derszuval
Vaddisznóvadászat
Kaland egy koreai faluban
Hóvihar a Hanka-tavon
Úti előkészületek és az expedíció felszerelése
Felfelé az Usszurin
A hegyeken át Koksarovkáig
A tajgán keresztül
Őserdőben
A Szihote-Alinyon át a tengerhez
Kaland az Arzamaszovkán
A Vlagyimir-öböl
Derszu Uzala
Amba
Elátkozott hely
Vissza a tengerhez
Medvevadászat
Találkozás a hunghuzokkal
Erdőtűz
Téli kutatóút
Az Iman felé
Súlyos helyzet
A Vakungpiétől a Mozdonyig


AZ 1907. ÉVI USSZURI-VIDÉKI UTAZÁS EMLÉKEI-

V. K. Arszenyev

V. K. Arszenyev  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
700 Ft 560 Ft
50%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 200 Ft 1 600 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018. 10. 09. 14:31

    A felfedező szemével bemutatja az orosz tajgát, és az ott élő embereket és állatokat. Klasszikus olvasmány, amiről Kuroszava Akira forgatott zseniális filmet.