Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Édeskönyv

Édeskönyv - Hajková Mária - Régikönyvek
Édeskönyv - Régikönyvek Édeskönyv - Régikönyvek
(3 vélemény)

Háziasszonyaink - elsősorban a fiatalok - meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének minden csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és a sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindig kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsósorban pedig éppen az édes tészták készítés bizonyítja leghatásosabban a háziasszony szakácsművészetét. A tésztás ételeket azonban igen megfontoltan kell megválasztanunk. A helyes és korszerű táplálkozás fontossága mindinkább előtérbe kerül, több társadalmi szervünket, különösen az egészségügyet foglalkoztatja ez a probléma. Az élelmiszerek összetétele, a helyes táplálkozásra vonatkozó ismeretek egyre fontosabb szerepet töltenek be az ember egészségéről való gondoskodásban. A táplálkozás, amint a lakosság különböző rétegeiben végzett felmérések bizonyítják, hatással van nemcsak az egyes ember, hanem általában az egész lakosság egészségi állapotára. A kapott eredmények képet nyújtanak a táplálkozás jellegéről, megmutatják a gyermekek és felnőttek étrendjében található hibákat és fogyatékosságokat, főként pedig rámutatnak arra, mennyire veszélyezteti és károsítja az ember egészségét a helytelenül összeállított étrend. A felmérések eredményei egyszersmind útmutatásul is szolgálnak, miként kell a táplálkozást korszerűvé, egészségessé és gazdaságossá tenni.

Fordítók:
Schiller Lívia
Borító tervezők:
René Murat
Kiadó:
Madách Könyv- és Lapkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Bratislava
Nyomda:
Vychodoslovenské tlaciarne n. p.
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
281 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.50cm, Magasság: 24.50cm
Súly:
0.80kg
Kategória:
Előszó 7
Mikor készítsünk süteményt 8
Hogyan készítsük a tésztákat 9
Piskótatésztából készült finom
sütemények 15
Piskótatészták 15
Piskótatésztából készült tekercsek 38
Biszkvitkenyerek, kuglófok és őzgerincek 42
Omlós tésztából készült sütemények 51
Torták 67
Teasütemények 96
Sütemények leveles vajastésztából 131
Rétesek 137
Sós sütemények 142
Kelt tészták 148
Zsírban sült tészták 161
Palacsinta, tarkedli, élesztös palacsinták 168
Morzsák 174
Omlettek 177
Fött tészták 182
Zsemlefelfújtak 200
Felfújtak 203
Pudingok 213
Sütés nélkül készült édességek 222
Krémek, habok, flammerik 242
Fagylaltok, parfék, fagylaltpoharak 254
Gyümölcs limonádék és frissitök 262
Gyümölcskompótok, gyümölcssaláták 266
Tárgymutató 270

Hajková Mária

Hajková Mária  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 200 Ft 1 760 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1968Práca-Roh Kiadóvállalat) 2019.09.23. 10:55

    Már régen kerestem ezt a kiadású könyvet, mert nagyon jól, és érthetően van megírva.
    Ajánlom mindenkinek, aki szeret sütni.

  • (1986Madách Könyv- és Lapkiadó) 2019.04.07. 17:31

    szép könyv

  • (1968Práca-Roh Kiadóvállalat) 2018.02.27. 19:37

    Ajánlom a sütni szeretőknek, mindennapi tészták, ünnepi torták egyaránt készíthetők belőle az érthető és alapos leírások alapján.