Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Egy könyvkiadó feljegyzései

Egy könyvkiadó feljegyzései - Cserépfalvi Imre - Régikönyvek
Egy könyvkiadó feljegyzései - Régikönyvek Egy könyvkiadó feljegyzései - Régikönyvek Egy könyvkiadó feljegyzései - Régikönyvek Egy könyvkiadó feljegyzései - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Meglep az az érdeklődés, amely személyem iránt megnyilvánul. Fiatalok, kutatók, egyetemisták keresnek fel. Az az ember érdekli őket, aki kapcsolatban volt később jelentőssé vált személyekkel. Az, hogy könyvkiadó lettem, hogy a könyveket megszerettem, hogy a világképem kialakult, abban a József Attilával való találkozásom volt a döntő. Hihetetlen hatást tett rám. Ahogy kézbevett és kinyitott egy könyvet, olyat én még nem láttam. A mosolyával simogatta, úgy érintette, mint valami kincset... És az ő hatása mellett még valami: kezembe került egy Táncsics-könyv. A nép nevében. Abban a hangulatban és eszmélésben Táncsics gondolatai döbbenetes hatást tettek rám: hogyan jut el a könyvön keresztül az emberekhez az eszme és gondolat. Attól kezdve foglalkoztatott a könyv, a szöveg ereje, akkor kezdtem hinni abban, hogy könyvekkel a világot meg lehet változtatni. Kialakult a könyvek örökéletűségéről egy rögeszmém, s megmaradt mostanáig. A legjobban - a szerzőimnél is jobban én hittem a könyv erejében. Bálint György egyik írása jár most az eszemben: megégethetnek, elpusztíthatnak sok ezer könyvet, de fennmarad tíz, öt, vagy egy... és abban az egyben fennmarad az igazság, az erő és szépség. Ezért lettem könyvkiadó."

Borító tervezők:
Kiss István
Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
ISBN:
9632811585
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
484 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
ELŐSZÓ 11
I. GYERMEKKOR 13
II. PÁRIZS
Elsó lépések 25
Találkozásom József Attilával. Egy fiatal költő
hétköznapjai Párizsban 33

III. KEZDŐ ÉVEK BUDAPESTEN 71

IV. BARÁTAIM, SZERZŐIM
Ráth-Végh István 81
Supka Géza 87
Kassák Lajos 89
Radnóti Miklós 96
Hevesi András 118
Szekfű Gyula 128
V. JÓZSEF ATTILA
Szép Szó 143
Nagyon fáj 154
Európai költők antológiája 161
A költő utóélete 179


RlSSpJfldS
An

liAmme kvfiimo:

253

'EF'7
Z. vAr.oC/07.

Nexeti Amink: Pirisi 337

■'1''',ir—z7;—„,""t".
m4.11

)16

lágdern Ssz


to.
wv. le* fokun.la• 4112

1,,(31,4450
.14..0«•kW,

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...