Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Egy vadászsólyom története

Egy vadászsólyom története - Musza Muratalijev - Régikönyvek
(1 vélemény)

A kirgizek úgy tartják, hogy aki vadászsólymot ejt foglyul, az szerencsés ember, és meg fog gazdagodni. Régi szokás szerint kosáldozatot mutatnak be, lakomát csapnak, és dicsérik az ügyes kezű solymászt. Koncsoj, az öreg erdész büszkén tekint a kölyöksólymára, és elkezdi idomítását. Sok türelemre lenne szükség, hogy a madár elfeledje eddigi életét, "gondolatait" és csak új urának szolgáljon. Kedves szavakkal kell szoktatni, nehogy vérengző gyilkossá válva elvesszen az igazi vadászat szépsége. Az erdész türelmetlen, durva, s a sólyom sokat szenved. A keménykezű öreg végül elégedetten befejezi az idomítást, a madár szabadon szárnyalhat, s Koncsoj nyergén egyre szaporodnak az értékes rókabőrök. A sólyomfiókából igazi vadász lesz, megbarátkozik a gazdájával, a lovával, de a kutyáját gyűlöli. A kettejük harca tragikusan végződik. Az izgalmasan szép állattörténet Zahemszky László kitűnő fordításában, Csáky Lajos finom, lírai rajzaival adjuk közre.

Fordítók:
Zahemszky László
Illusztrátorok:
Csáky Lajos
Kiadó:
Móra - Kárpáti
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Nyomdaipari Fényszedő Üzem
ISBN:
9631145468
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
121 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 21.50cm
Súly:
0.35kg
Kategória:

Musza Muratalijev

Musza Muratalijev  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1999
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 360 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 07. 16. 21:20

    Nem is vadászkönyv, nem is ornitológiai szakkönyv, bár egy kicsit mindkettő. Nem is csak egy kalandos ifjúsági regény, a felnőtt olvasónak is élmény ebbe a távoli, egzotikus világba bepillantani. Az öreg kirgiz erdész betanít egy kölyöksólymot, amivel nehéz dolga van, de sikerrel jár. Idővel kitűnő vadászmadár válik belőle, de ehhez szenvedéseken át vezet az út. Érdekes a történet is, a helyszín is. A modern ember elgondolkozhat azon, milyen lenne az élet ebben az archaikus társadalomban. Csáky Lajos szép illusztrációi emelik a könyv értékét.