Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Emlékezet. Idegenség. (dedikált) Zsidók és más idegenek

Emlékezet. Idegenség. (dedikált) - Vajda Mihály - Régikönyvek
Emlékezet. Idegenség. (dedikált) - Régikönyvek Emlékezet. Idegenség. (dedikált) - Régikönyvek Emlékezet. Idegenség. (dedikált) - Régikönyvek Emlékezet. Idegenség. (dedikált) - Régikönyvek Emlékezet. Idegenség. (dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Vajda Mihály. Emlékezet. Idegenség. Zsidók és más idegenek. Budapest, 2018. Múlt és Jövő. 199 + [1] p. Ungvári Tamásnak dedikált példány. Vajda Mihály András (Budapest, 1935. február 10.) Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Munkásságát elsősorban a fenomenológia, a 20. századi német filozófia és a totalitariánus társadalmak elmélete terén fejtette ki. 1996 és 2000 között a Kossuth Lajos Tudományegyetem Filozófiai Intézete, 2005 és 2009 között az MTA Filozófiai Kutatóintézet igazgatója. 'Hogy miről szól ez az esszé-füzér? Kivételesen elárulja a címe. Egyrészt az emlékezetről, pontosabban arról a felejteni akarásról, amely mind a mai napig még a legbecsületesebben "bánt el" az elviselhetetlen huszadik századi múlttal: feldolgozni, úgy néz ki, lehetetlen, mert mit is jelentene ártatlan milliók kiirtásának "feldolgozása"?, másrészt az ismétlés akarásáról, arról, hogy ha már egyszer nem sikerült kiirtani minden idegent - tessék mondani, mit is jelentene ez?, hiszen ehhez a bennünk élő idegent is ki kellene irtanunk! -, szóval, ha ez nem sikerült, mert nem is sikerülhetett, akkor elfogadni és magunkévá tenni ezt a múltat, folytatni ott, ahol abbahagytuk. Tudom, a humanista utópiák kedvelői nem szeretik ezt a világképemet, mely nem illeszthető bele, ahogy Kertész Imre mondotta, a szabadság diadalmeneteként, haladásként értelmezett történelembe. Akkor, nagyon kérem, ne olvassák ezeket az esszéket. Ha már megvették a könyvet, tegyék fel olvasatlanul a könyvespolcra.' (Múlt és Jövő Könyvek.) Fűzve.

Sorozatcím:
Múlt és Jövő Könyvek
Kiadó:
Múlt és Jövő
Kiadás éve:
2018
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
9786155480461
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
199
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:

Vajda Mihály

1935 -
Vajda Mihály András (Budapest, 1935. február 10.) Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Munkásságát elsősorban a fenomenológia, a 20. századi német filozófia és a totalitariánus társadalmak elmélete terén fejtette ki. 1996 és 2000 között a Kossuth Lajos Tudományegyetem Filozófiai Intézete, 2005 és 2009 között az MTA Filozófiai Kutatóintézet igazgatója.

Vajda Mihály  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1992
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...