Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Erdély Tündérkert - A nagy fejedelem - A Nap árnyéka

Erdély - Móricz Zsigmond - Régikönyvek
(0 vélemény)

...Ez a könyve bőségben is túltesz akármelyik előző könyvén... Látható itt az erdélyi úri nép tanácsban, toron, harcmezőn, a fejedelem, amit számtalan levelét írja,diákjaival a Kassa felé vivő utakat tanulmányozza vagy a várak tatarozására ad rendeletet, a fejedelemasszony feketeruhás szövőnépe között éjidőn, kedves testvére fogadásakor vagy amint betegségben füstölik, zsoltároznak fölötte. A szász kereskedő sötét boltjában a sivatagon, tatáron télvizen átlopott selyem és drágakő csillog. Felvont várhídak és kiszegezett előjogok mögött görbe hátú, konok mesteremberek ülnek, akik a fejedelem tanácsában is előjogaik summájával kezdik a beszédet, mindenik ugyanazzal.... Minden fejezet más életkép, más embervilág, új foltja az örök magyarságnak, mely itt nyersebb, veszélyekben jobban megforgatott, de azért sohasem idegen - sohasem egészen történelem. Urak, szászok, pusztai nép, papság, mintha csak azért gyűltek volna egybe ide Móricz munkáiból hogy el nem másított nyíltsággal mondják ki természetük.

Borító tervezők:
Nagy András
Kiadó:
Helikon Kiadó
Kiadás éve:
1983
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner Nyomda Dürer üzeme
Nyomtatott példányszám:
37.000 darab
ISBN:
9632075706
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
967 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Móricz Zsigmond

1879 - 1942
Móricz Zsigmond (Tiszacsécse, 1879. június 29. – Budapest, Józsefváros, 1942. szeptember 5.) magyar író, újságíró, szerkesztő, a 20. századi realista prózairodalom legismertebb alakja.

Móricz Zsigmond  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft 2 800 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...